AcasăPoliticaSenatorii juristi discuta azi cererea DNA in cazul lui Gabriel Oprea

Senatorii juristi discuta azi cererea DNA in cazul lui Gabriel Oprea

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Solicitarea procurorilor anticorupie formulata pe numele fostului ministru de Interne si, totodata, vicepremier pentru securitate nationala in Guvernul condus, pana in noiembrie anulul trecut, de catre Victor Ponta va fi analizata, peste mai putin de o ora si jumatate, de catre senatorii juristi.

UPDATE 1: Cu putine minute inainte de ora programata pentru inceperea sedintei Comisiei, Oprea a ajuns la Parlament, insotit de senatoarea Florina Jipa.

UPDATE: Fosutl ministru a tirmis Comisiei un punct de vedere, prin interiorul unei scrisori, aspect confirmat de catre presedintele Senatului insusi, Calin Popescu Tariceanu. „Scrisoarea respectiva va fi pe masa Comisiei Juridice, care va considera daca este nevoie de o actiune pe baza acestei scrisori”, a precizat Tariceanu.

Este vorba despre o solicitare de retrimiterea a dosarului la Parchet.

Sedinta Comisiei Juridice in cadrul careia se va discuta aceasta solicitare a DNA in privinta incuviintarii efectuarii urmaririi penale fata de senatorul Gabriel Oprea ar urma sa inceapa la ora 13. E important de mentionat faptul ca acesta din urma poate fi prezent la aceasta intrunire a senatorilor justisti, pentru a-si spune punctul de vedere, in vederea sustinerii cauzei sale.

Va reamintim ca anterior acestei sedinte a Comisiei, Biroul Permanent al Senatului s-a reunit, pe 27 ianaurie, ca urmare inainte de inceperea actualei sesiuni parlamentare, pentru a aviza aceasta solicitare. Odata ce Comisia va da un aviz- unul consultativ- pe aceasta tema, si va emite un raport, urmeaza ca aceasta solicitare a procurorilor DNA, care ancheteaza doua acuzatii de abuz in serviciu in cazul de fata, sa fie supusa votului plenului Senatului. Asadar, senatorii vor avea ultimul cuvant de spus in privinta cererii DNA care il vizeaza pe parlamentarul Gabriel Oprea, fost ministru si actual lider al UNPR. de altfel, e important de mentionat faptul ca Oprea insusi le-a cerut colegilor sai senatori, prin intermediul unei scrisori, sa incuviinteze cererea DNA, pe motiv ca isi doreste ca adevarul sa fie demonstrat cat mai curand. Mai exact, „pentru a nu se prelungi perioada necesara stabilirii adevarului”, dupa cum nota fostul sef al MAI in scrisoarea respectiva.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger