AcasăPoliticaSenatorii au decis: Oprea poate fi urmarit penal si in cel de-al...

Senatorii au decis: Oprea poate fi urmarit penal si in cel de-al doilea dosar

Parlamentarii Camerei Superioare a Legislativului au dat unda verde anchetarii fostului ministru de Interne, in cel de-al doilea dosar in care a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie.

Daca, spre deosebire de prima solicitare a DNA in privinta incuviintarii urmaririi penale (care a trecut de Camera Superioara a Legislativului la inceputul lunii in curs –n.r), de aceasta data Oprea le-a cerut colegilor senatori sa voteze impotriva acestei a doua cereri formulate pe numele sau, verdictul senatorilor a fost similar cu precedenta situatie, semn ca Oprea nu a reusit sa isi convinga colegii sa nu dea unda verde noii cereri a DNA in cazul sau.

Concret, senatorii au decis, cu 71 de voturi „pentru” si 52 „impotriva”, sa admita cererea DNA pe numele lui Gabriel Oprea, in dosarul in care fostul ministru este suspectat de abuz in serviciu, intr-un dosar in care se ancheteaza achizitionarea unui autoturism de lux de catre DIPI.

Inaintea votului, fostul ministru de Interne a urcat la tribuna salii de plen si si-a declarat nevinovatia. „Vreau sa va spun ca intotodeauna, in cariera mea, mi-am facut datoria, am respectat legea, sunt nevinovat si, in consecinta, va rog sa votati impotriva acestei cereri. Va multumesc”, le-a cerut fostul sef al MAI colegilor parlamentari.

Totodata, Oprea a sustinut ca nu el a fost cel care a cerut cumpararea masinii respective. „DIPI a actionat in consecinta, au reinfiintat o unitate care exista si inainte, Acvila, pentru paza si protectia Ministerului de Interne, au plecat de la zero si s-a achizitionat, intre altele, si o masina. Nu am cerut eu acest lucru si se poate dovedi. (…) Aceasta masina a fost achizitionata in mod legal”, a mai precizat fostul ministru de Interne.

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger