AcasăPoliticaSeful statului si al Guvernului reactioneaza cu privire la situatia din Turcia

Seful statului si al Guvernului reactioneaza cu privire la situatia din Turcia

In conditiile in care nu doar Europa, ci si lumea interaga urmareste cu mare atentie ce se intampla in Turcia, dupa tentativa esuata de lovitura de stat de noaptea trecuta, soldata cu zeci de victime, dar si peste o mie de retineri, sefii celor doua Palate au reactionat.

In asteptarea detensionarii situatiei din statul turc, din directia Cotrocenilor s-a anuntat, sambata, printr-un comunicat, faptul ca seful statului e „in contact permanent cu institutiile romane competente cu privire la situatia din Turcia inca de la inceputul evenimentelor”, dar si ca presedintele „isi exprima speranta ca ordinea publica va fi restabilita in cel mai scurt timp”.

La randul sau, aflat in Mongolia, premierul a reactionat, din luarea de pozitie facuta publica sambata reiesind ca in opinia sa „singura cale pentru Turcia este intoarcerea la ordinea constitutionala si la statul de drept”. De altfel, seful Guvernului a precizat si ca subiectul a fost in atentia liderilor europeni prezenti la reuniunea desfasurata in statul central asiatic. „In aceasta dimineata, la reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana prezenti la Summit-ulul ASEM, am sustinut impreuna cu ceilalti lideri europeni, condamnarea tuturor actiunilor de violenta si agresiune asupra institutiilor statului democratic alese”, se mentioneaza in comunicatul transmis de la Palatul Victoria.

Nu in ultimul rand, si fostul premier – despre care se stie ca, in ultima perioada, a calatorit adesea in Turcia, aflandu-se, de altfel, pe teritoriul statului condus de Erdogan si in ziua in care a avut loc sangerosul atac de pe aeroportul Ataturk – a reactionat, de aceasta data pe Facebook. Victor Ponta a facut o analiza mai ampla a situatiei din Turcia, din care au reiesit, printre altele, si urmatoarele aspecte: „Noaptea trecuta Turcia a aratat ca este o tara de cetateni adevarati ( nu de inculti si manipulati cum ii tot prezinta Propaganda internationala si romaneasca)!!! (…) Sper doar ca Turcia si poporul sau extraordinar sa treaca cu bine si peste acest moment tragic ! Iar noi sa invatam din nou ce inseamna mandrie nationala si unitate pentru libertate si drepturile fundamentale!”.

Va reamintim ca sambata dimineata presa locala anunta faptul ca sunt cel putin 90 de decese si peste 1.100 de raniti in urma tentativei de lovitura de stat din Turcia, dar si ca oamenii au raspuns apelului liderului turc de a iesi in strada, sustinand, astfel, regimul aflat la conducerea tarii.

sursa foto: bn24.ro

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger