AcasăPoliticaSeful statului invoca un precedent pe atacarea unei OUG, pe care i...

Seful statului invoca un precedent pe atacarea unei OUG, pe care i l-a prezentat lui Ciorbea

Desi Ciorbea anunta in prima faza faptul ca Avocatul Poporului nu are competenta pentru a interveni mai devreme de 10 zile, pana cand intra in vigoare OUG-ul pe modificarea Codurilor, Klaus Iohannis a venit la sediul institutiei conduse de cel dintai cu dovada ca ar exista un precedent.

Ceea ce inseamna ca aceasta situatie ar putea fi folosita pentru a se ajunge la o eventuala atacare a ordonantei care a iscat nemultumiri cu duiumul, atat la nivelul presedintelui, cat si al conducerii Parchetelor.

Concret, Iohannis si echipa sa de la Cotroceni au facut verificari in aceasta privinta, ajungand la aceasta concluzie. „Impreuna cu juristii de la Administratia Prezidentiala am cautat documente si am gasit – exista un precedent, in octombrie 2013, cand Avocatul Poporului de atunci a atacat o ordonanta pe insolventa (…), iar CCR la vremea respectiva a decis ca este corecta sesizarea”, a sustinut presedintele, la plecarea de la discutia cu Ciorbea, adaugand ca „se poate si facand uz de acest precedent, sa se atace aceasta OUG”.

Iohannis a anuntat ca a pus datele respective la dispozitia Avocatului Poporului, care „a promis ca va analiza cu celeritate situatia”. „Speranta mea este ca pana maine, pomaine va lua decizia corecta”, a conchis primul om in stat.

331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger