AcasăPoliticaSeful statului a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor: Astept...

Seful statului a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor: Astept de trei luni un inlocuitor pentru ministrul Culturii!

Atragand atentia ca asteapta de trei luni desemnarea unui inlocuitor al lui Kelemen Hunor la portofoliul Culturii, fie ca ar fi fost vorba doar despre un interimar la sefia acestui minister, presedintele Basescu a anuntat, joi dupa-amiaza, ca a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor din fruntea MCC.

Ca urmare a faptului ca seful statului a semnat revocarea lui Kelemen Hunor, la acest moment nu exista un ministru al Culturii, post in Guvern ce presupune si o titulatura de vicepremier. De afltfel, Traian Basescu s-a plans de faptul ca pentru acest minister nu a fost desemnat nici macar un interimar, in intervalul de dupa anuntul ca liderul UDMR a decis sa se retraga din echipa guvernamentala. „Astept de trei luni un inlocuitor pentru ministrul Culturii, constat ca Guvernul nu face nici macar gestul minimal – nu de a nominaliza un ministru al Culturii, ci de a desemna un ministru interimar la Cultura, dintre membrii Guvernului. (…) Am semnat decretul de revocare a domnului Kelemen Hunor, cred ca niciodata nu am avut atata rabdare cu un Guvern, cata am avut in cazul Hunor, dar se pare ca s-a intrecut masura”, a subliniat Basescu, joi, intr-o declaratie de presa.

La mijlocul lunii iulie, Kelemen Hunor anunta ca demisioneaza din functia de vicepremier si totodata ministru al Culturii, urmand ca UDMR sa desemneze un succesor pentru acest portofoliu. Prima nominalizare pentru Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), in persoana senatorului Rozalia Biro, a fost respinsa, insa, de presedintele Basescu, pe motiv ca propunerea nu este „corespunzatoare” functiei, seful statului invocand faptul ca  la ministerul Culturii „cunoasterea limbii romane considera ca este un lucru esential”.

author avatar
Cristina Stefan
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger