AcasăPoliticaSeful MAE, despre cotele de refugiati: Cifrele CE, doar propuneri. La JAI...

Seful MAE, despre cotele de refugiati: Cifrele CE, doar propuneri. La JAI se face primul pas in negocieri

(sursa foto: mae.ro)

Subliniind o data in plus faptul ca cifrele anuntate de Comisia Europeana (CE), pentru statele membre ale Uniunii Europene, in chestiunea refugiatilor, sunt doar propuneri, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a precizat si faptul ca „un prim pas” in aceste negocieri cu reprezentantii acestor tari in chestiunea cotelor de migranti va avea loc la Consiliul Justitie Afaceri Interne (JAI).

(sursa foto: mae.ro)

Este vorba despre reuniunea extraordinara ce va avea loc in prima zi a saptamanii viitoare si ca care Romania va fi reprezentata de ministrul de Interne Oprea.

In acest context, amintind si despre recentele luari de pozitie ale sefului statului si al Guvernului, in privinta cotei voluntare de refugiati si a numarului de migranti pe care il poate gazdui tara noastra, dar si a pozitiei celorlalte institutii implicate in aceasta chestiune, ministrul de Externe a insistat asupra faptului ca Romania priveste intr-un mod unitar aceasta chestiune, respectiv sustine ideea unei cotei voluntare. „Nu este vorba despre pozitii ale uneia sau a alteia dintre institutii. Este vorba despre o pozitie consolidata a tututor institutiilor statului roman”, a conchis seful Diplomatiei romane.

De altfel, cu doar cateva ore inainte, seful statului anunta, la Cotroceni, faptul ca a discutat recent cu ministrul de Interne Gabriel Oprea si ca mandatul acestuia la consiliul JAI „este sa nu declare adeziunea noastra pentru cotele obligatorii”.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger