AcasăPoliticaSeful MAE: Criticile partii ungare incearca sa ne atraga intr-o disputa artificiala

Seful MAE: Criticile partii ungare incearca sa ne atraga intr-o disputa artificiala

(sursa foto: mae.ro)

Mizand pe o atitudine ponderatata, in contextul recentei reactii a ministrului de Externe din statul vecin la adresa sefului Executivului, Bogdan Aurescu spune ca partea romana nu vrea sa intre in acest „joc de scaladare a unor declaratii”.

(sursa foto: mae.ro)

Aurescu a subliniat faptul ca abordarea partii romane a fost conforma cu spiritul european. „Criticile partii ungare incearca sa ne atraga intr-o disputa artificiala”, considera ministrul de Externe.

Totodata, seful Diplomatiei romane a amintit faptul ca nu esta prima data cand se constata o abordare de acest tip din directia oficialilor de la Budapesta. „Partea ungara de fiecare data – ca nu este prima data cand se intampla acest timp de abordare – arunca un anumit mesaj, (…) dupa care noi reactionam legitim si de aici rezulta ca partea romana este cea care a inceput acest dialog. (…) Nu vrem sa intram in acest joc de escaladare a unor declaratii, care nu fac decat sa ascunda situatia complicata in care se afla Ungaria pe plan european”, a mai punctat seful MAE, referindu-se la afirmatiile lui Szijjarto, conform carora „Ponta si-a pierdut controlul” si a facut „afirmatii irationale”.

Nu in ultimul rand, Aurescu a precizat ca a fost informata Comisia Europeana cu privire la intentia autoritatilor ungare de a ridica un gard la frontiera cu Romania si a explicat, totodata,  faptul ca statistica nu arata ca s-ar fi produs o crestere a numarului persoanelor care tranziteaza granita dintre Romania si Serbia, situatie care sa justifice o astfel de masura. „O intentie care (…) nu se bazeaza pe elemente reale. Nu exista, din informatiile pe care le avem, din partea Ministerului de Interne, o crestere a fluxului de persoane la frontiera sarbo-romana, prin urmare nu exista nicio justificare pentru acest tip de abordare”, a precizat ministrul.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger