AcasăPoliticaSeful MAE a votat pana la urma la Bucuresti. Ce a precizat...

Seful MAE a votat pana la urma la Bucuresti. Ce a precizat Melescanu despre situatia votului din strainatate

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a votat, duminica dupa-amiaza, la Liceul Tonitza din Capitala, la scurta vreme dupa ce a venit de la Paris. Ministrul de Externe a dat de inteles ca nu are ce sa isi reproseze in legatura cu organizarea votului din diaspora, dimpotriva, insistand ca pe 16 noiamebrie au votat de circa trei ori mai multi oameni, fata de primul tur.

„Am votat. (…) De data aceasta, in turul II, la ora 13, la toate sectiile de vot cu probleme din strainatate s-a votat de 3,5 ori mai mult decat in turul I, ceea ce dovedeste ca masurile pe care le-am propus de fluidizare a votului au dat rezultate”, a precizat seful MAE, referindu-se la situatia din diaspora.

Totodata, Melescanu le-a multumit celor care au respectat recomandarea oficialilor, de a veni cat mai devreme la urne, pentru a putea vota, exprimandu-si, insa, speranta ca toata lumea sa-si exprime optiunea electorala. „Nu este nimeni vinovat (pentru situatia din strainatate-n.r) (…) Imi asum raspunderea pentru faptul ca s-a votat de trei ori si jumatate mai mult decat in turul intai”, a sustinut Melescanu.

La sfarsitul acestei saptamani, ministrul de Externe s-a aflat in Germania si Franta, unde a verificat personal felul cum au fost aplicate masurile menite sa contribuie la fluidizarea procesului de vot, in cadrul celui de-al doilea tur al scrutinului pentru Cotroceni si la evitarea situatiilor reclamate de romanii din diaspora pe 2 noiembrie. La acea data, multi romani s-au plans ca nu au mai ajuns sa voteze, dupa ce au stat ore in sir la coada, nereusind sa intre la urne, pana la ora 21, cand s-au inchis sectiile de votare.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger