AcasăPoliticaSeful Corpului de Control al premierului NU paraseste Palatul Victoria/Lamuririle sale

Seful Corpului de Control al premierului NU paraseste Palatul Victoria/Lamuririle sale

UPDATE: Se poate vorbi despre o rasturnare de situatie in privinta anuntatei plecari a sefului Corpului de Control al premierului.

Mai precis, din cate a precizat, undeva in jurul pranzului, purtatorul de cuvant al Executivului, Mircea a avut o discutie cu seful Guvernului, in urma careia s-a ajuns la concluzia ca nu se va produce o schimbare la vantul forului amintit, pana la finele mandatului actualului Cabinet.

Concret, Iolu a precizat, pentru Stirile TVR, ca Valentin Mircea va ramane Sef al Corpului de Control al primului ministru si lunile urmatoare. „Valentin Mircea nu va pleca din functia de sef al Corpului de Control. Premierul a avut o discutie cu Valentin Mircea si au convenit ca pana la finalul acestui mandat seful Corpului de Control sa ramana in functia pe care o detine”, a explicat responsaiblul cu comunicarea de la Palatul Victoria.

 

–-

Si-a spus parererea despre recentul cutremur care a zgaltait unele zone din tara, iar acum s-a aflat ca va parasi Executivul. Schimbarea apare in cazul sefului Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, insa momentan nu se stie exact data incepand cu care va fi operata aceasta modificare la varful forului amintit.

Ulterior pozitiei sale cat se poate de transante pe marginea modului in care au intervenit, sau mai precis, cum ar fi trebuit sa intervina institutiile statului pe fondul cutremurului care s-a produs in noaptea de vineri spre sambata, in Vrancea, Mircea pleaca de la Palatul Victoria. Din cate lasa acesta sa se inteleaga, decizia fusese luata mai demult, in conditiile in care ar fi ales sa revina in mediul privat, de unde a plecat la momentul in care s-a alaturat proiectului Guvernului tehnocrat.

Discutia cu Ciolos

De altfel, pe fondul zvonurilor aparute- pe surse- inca de la primele ore ale zilei, Valentin Mircea a ales sa-si spuna cat se poate de clar punctul de vedere pe acest subiect, utilizand contul sau de pe reteaua de socializare, acelasi pe care a si facut mentiunile ce au iscat atatea controverse – si care, intre timp- au fost sterse. „Avand in vedere informatiile aparute in aceasta dimineata in mass-media, precizez urmatoarele: inca de la inceputul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odata cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului in Inspectia Generala a Guvernului, dar nu mai tarziu de finalul lunii octombrie, sa fiu eliberat din functie, pentru a putea sa ma ocup de proiectele profesionale si academice amanate odata cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale in strainatate. Primul ministru m-a rugat sa raman insa in continuare, pana la finalizarea mandatului actualului guvern”, precizeaza Mircea, pe reteaua de socializare.

„Functia mea de baza este cea de cetatean”

Va mentionam faptul ca, dupa ce concluziile care au provocat valva in spatiul public si au facut ca purtatorul de cuvant de la Palatul Victoria sa iasa si sa spuna ca opiniile respective au fost formulate in nume personal de catre Valentin Mircea, nereprezentand nicicum pozitia Executivului, randurile respective au disparut de pe pagina acestuia din urma, in schimbul lor fiind postat un mesaj lamuritor: „Opiniile exprimate pe aceasta pagina reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului. Functia mea de baza este cea de cetatean – de la ea am plecat si tot la aceasta demnitate ma voi intoarce”. Asadar, inca de la momentul respectiv s-ar fi putut intelege ca Mircea e pe picior de plecare de la Guvern.

Va reamintim, in incheiere, si de unde a pornit toata aceasta controversa: dupa ce s-a produs seismul de 5.3 grade pe Richter, resimtit atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara, Mircea a trecut la taste si si-a notat nemultumirea, atat in privinta responsabililor statului, cat si a mass-mediei, in speta a televiziunilor, in privinta felului in care – deplange acesta- ar fi fost tratat subiectul. „Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii, dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur. Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii”, suna mesajul cu pricina.

sursa foto: Facebook/Valentin Mircea

author avatar
Cristina Stefan
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger