AcasăPoliticaSeful ANPC, demis dupa tragedia din club. Reactia lui Dunca!

Seful ANPC, demis dupa tragedia din club. Reactia lui Dunca!

Prima demitere in urma incendiului devastator care a cuprins clubul bucurestean, masura despre care s-a aflat in orele in care mii de oameni au iesit in strada, in Capitala, seara trecuta, pentru a cere demisia unor politicieni la varf, a fost anuntata in ultima parte a zilei de marti.

Este vorba despre seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, pe care primul-ministru a ales sa-l inlocuiasca, la cinci zile de la tragedie, din prima functie de la aceasta institutie, cu Bogdan Pandelica. Dunca era in fruntea Autoritatii din februarie anul trecut.

La scurta vreme dupa ce s-a aflat despre decizia luata de Victor Ponta in cazul sau, Dunca a reactionat, pe Facebook. Desi a spus ca, odata ce a fost numit politic, iar ulterior demis politic, accepta situatia si nu comenteaza decizia Guvernului, Marius Dunca a tinut sa faca, insa, cateva precizari. „In acest moment vin in fata dumneavoastra si pentru moment spun doar atat – am facut tot ceea ce este legal si omeneste posibil pentru a apara drepturile fundamentale si esentiale ale consumatorilor. Daca ANPC este vinovat pentru toate problemele din aceasta tara – de la imposibilitatea de a amaneta capra, la salamul de pe raft, la contractul semnat cu banca, la hotelul incorect clasificat, la clubul care functioneaza fara un aviz pe care alte institutii ar fi trebuit sa il dea. Eu imi asum vina si, va rog, sa nu condamnati comisarii care sunt la dispozitia dumneavoastra si care va apara drepturile fiind remunerati mult mai putin decat li se cuvine”, noteaza Dunca, fostul sef al ANPC mentionand si urmatorul aspect: „Am fost numit politic, sunt demis politic…accept acest lucru! Nu comentez decizia Guvernului Ponta!”.

Decizia a fost luata in contextul in care s-a aflat ca, inainte cu o zi de tragedia in care au pierit 32 de oameni, ANPC fusese la control in clubul respectiv, in urma unei sesizari, insa, cum la momentul respectiv nu fusesera gasiti reprezentantii clubului, acestia ar fi fost asteptati, cu o serie de acte, la institutia in cauza, chiar in ziua dramei de pe 30 octombrie.

327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger