AcasăPoliticaSefa PNL propune o unificare a legislatiei intr-un cod al incompatibilitatilor

Sefa PNL propune o unificare a legislatiei intr-un cod al incompatibilitatilor

Ca sa nu mai existe nelamuriri si pentru ca toti cei care vor sa consulte inscrisuri care sa ii lumineze in privinta neregulilor in materie, co-presedintele PNL aduce in discutie varianta unificarii legislatiei din sfera incompatibilitatilor.

Pe fondul lansarii in dezbatere publica a Strategiei Nationale Anticoruptie, ocazie cu care atat premierul, cat si ministrii Justitiei si Sanatatii au anuntat ca e necesara atat combaterea, cat si prevenirea acestui fenomen, prin reforme, dar si schimbarea atitudinii romanilor, Alina Gorghiu s-a oprit indeosebi asupra unui aspect mentionat in discursul sau de catre Raluca Pruna. „Mai mult accent pe prevenirea coruptiei – iata o abordare inteleapta, pe care ma bucur sa vad ca reprezentantii Guvernului o promoveaza. Dosarele de la DNA sau ANI sunt si expresia unui esec al institutiilor de a preveni actele de coruptie, de incompatibilitate sau conflict de interese”, noteaza sefa PNL pe Facebook.

In acest context, liberala – de formatie avocat- aminteste faptul ca „astazi, o persoana aflata intr-o functie publica, de buna credinta, care vrea sa afle daca o actiune a sa ar incalca legile care privesc integritatea, se va pierde intr-un hatis legislativ de peste 300 de acte normative”, drept urmare propune gasirea unei modelitati concrete de a venit in ajutorul persoanele publice, si anume „un cod al incompatibilitatilor, care sa unifice intreaga legislatie din acest domeniu, e absolut necesar”.

sursa foto; facebook.com/alinagorghiu

57 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger