AcasăPoliticaSefa MAI, precizari despre proiectul privind sporirea atributiilor jandarmilor

Sefa MAI, precizari despre proiectul privind sporirea atributiilor jandarmilor

Prezenta, duminica in jurul pranzului, la evenimentul organizat in Herastrau, cu prilejul zilei Jandarmeriei, Carmen Dan a facut cateva precizari cu privire la proiectul care ar urma sa le confere puteri sporite reprezentantilor Jandarmeriei.

„Referitor la competentele in plus care sunt atribuite, m-am uitat si eu cu atentie, ieri, pe proiectul legislativ, este doar spatiu deschis tuturor discutiilor, insa n-as aprecia ca sunt incacate atributii ale altor structuri, cum, este Politia Romana. Eu cred ca in momentul in care se va explica mai bine, se va argumenta si va exista o consultare puternica, acest act poate fi imbunatatit”, a lamurit Dan.

Intrebat in privinta prevederii care a iscat deja comentarii in spatiul public, aceea ca jandarmii ar putea face perchezitii fara un mandat, ministrul de Interne a dat urmatorul raspuns: „Tocmai de aceea trebuie sa se explice care a fost intentia unor astfel de reglementari si sa discutam. Eu sunt convinsa ca finalitatea va fi una pozitiva, pentru ca Jandarmeria are nevoie de o lege, asta e clar”.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger