AcasăPoliticaSefa interimara de la Ministerul Justitiei, discutii cu ambasadorul SUA

Sefa interimara de la Ministerul Justitiei, discutii cu ambasadorul SUA

Ana Birchall, social-democrata care a preluat recent interimatul la sefia Ministerului Justitiei, l-a avut oaspete, la sediul MJ, pe inaltul reprezentant diplomatic american la Bucuresti.

Dupa ce in ultima perioada a discutat atat cu premierul, cat si cu seful PSD si cu cel al ALDE, in speta cu Tariceanu, Klemm s-a oprit, de aceasta data in prima parte a zilei de marti, la ministerul in fruntea caruia s-a aflat, pana in urma cu ceva zile, Florin Iordache, si a stat la masa discutiilor cu sefa interimara de la MJ.

Printre subiectele abordate in cadrul intalnirii Birchall-Klemm s-au numarat cooperarea bilaterala, „cu un accent deosebit pe componenta de aparare si dimensiunea de securitate, inclusiv in ce priveste colaborarea in domeniul securitatii cibernetice”, din cate au anuntat oficialii ministerului, intr-un comunicat emis dupa respectiva intrevedere.

Totodata, cu referire la domeniul definit de portofoliul pe care l-a preluat interimar, Birchall a pus accent pe lupta impotriva fenomenului coruptiei, dar si pe faptul ca justitia se face numai in instanta. „Suntem ferm si pe deplin angajati in directia continuarii eforturilor de consolidare a justitiei din Romania, inclusiv in ce priveste legislatia in domeniu, precum si in privinta continuarii si intaririi luptei anti-coruptie, a luptei impotriva crimei organizate, a traficului de persoane si a activitatilor teroriste. In acelasi timp, nu trebuie sa pierdem din vedere ca justitia se face in sala de judecata, exclusiv in baza probelor aflate la dosar”, a sustinut ministrul interimar al Justitiei.

229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger