AcasăPoliticaSefa DNA n-ar mai vrea imunitate pentru ministri

Sefa DNA n-ar mai vrea imunitate pentru ministri

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

In contextul in care, in ultima vreme, au fost mai multe situatii in care Parlamentul a respins, prin vot, solicitarile adresate de catre reprezentantii DNA in privinta incuviintarii retinerii ori a arestarii in cazul unor fosti ori actuali membri ai Guvernului, Kovesi considera ca procurorilor anticoruptie le-ar fi de mare folos daca aceasta categorie a membrilor clasei politice nu ar mai beneficia de imunitatea de care se bucura in prezent, in conformitate cu prevederile Constitutiei.

Astfel, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inceput prin a spune ca e de parere ca un vot in Parlament nu ar trebui sa stea in calea cercetarilor justitiei. „Un vot politic nu trebuie sa blocheze cursul firesc al Justitiei. Nu exista motivare cand se respinge un astfel de aviz (cerut de DNA-n.r)”, afirma Laura Kovesi.

Mai mult, sefa DNA a explica de ce anume cazul parlamentarilor e diferit de cel al unui ministru – fie ca e vorba de unul in exercitiu sau de un fost membru al Executivului -in materie de imunitate: „Daca in cazul unui parlamentar, atunci cand cerem aviz pentru retinere sau arestare, ancheta isi poate continua cursul, cand este vorba despre ministri sau fosti ministri, lipsa unui aviz impiedica continuarea anchetei”.

Ca urmare, Kovesi a concluzionat: „Singurul ajutor ar fi ca aceasta imunitate sa fie eliminata, mai ales in cazul ministrilor sau a fostilor ministri”.

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger