AcasăPoliticaSedinta Biroului Permanent in cazul Corlatean, reprogramata

Sedinta Biroului Permanent in cazul Corlatean, reprogramata

Calin Popescu Tariceanu

Desi s-a intrunit, in prima parte a acestei zile, cu intentia de a analiza solicitarea DNA privindu-l pe senatorul Corlatean, sedinta Biroului Permanent al Senatului nu s-a putut desfasura. totul, avand in vedere ca nu a fost indeplinit cvorumul.

Calin Popescu Tariceanu

Ar fi trebuit sa fie prezenti minimum sapte senatori, in conditiile in care la intrunirea Biroului permanent (BP) au fost dosar sase membri de la nivelul conducerii Camerei Superioare a Parlamentului. Drept urmare, sedinta s-a amanat. Precizarea in aceast sens a fost facuta, in urma cu doar cateva minute, chiar de catre presedintele Senatului, care a anuntat, totodata, faptul ca aceasta sedinta a BP a fost reprogramata pentru luni, in jurul pranzului.

 

Cat priveste o posibila explicatie pentru aceasta situatie, Calin Popescu Tariceanu a mentionat faptul ca a fost vorba despre o convocare „de pe o zi pe alta”, drept urmare se prea poate ca membrii acestui for, aflati in teritoriu, sa nu fi putut ajunge in timp la Parlament.

Va reamintim ca deunazi a ajuns la Senat o cerere prin care DNA-ul cere aviz in vederea urmaririi penale a senatorului PSD Titus Corlatena, fost ministru de Externe. Cererea vizeaza suspiciuni de „abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul” si ” impiedicarea exercitarii drepturilor electorale”, in privinta votului din Diaspora, de la alegerile prezidentiale din toamna lui 2014, moment la care Corlatean se afla in fruntea MAE.

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger