AcasăPoliticaSe verifica listele electorale. Peste 1.500 de romani apareau pe ele, desi...

Se verifica listele electorale. Peste 1.500 de romani apareau pe ele, desi au decedat

Mai sunt doar cateva zile pana pe 5 iunie, cand urmeaza sa se desfasoare alegerile locale, in cadrul carora romanii cu drept de vot sunt asteptati sa-si aleaga primarii, consilierii locali si, dupa caz, judeteni.

Motiv pentru care se fac ultimele pregatiri pentru ca acest proces electoral sa se desfasoare in conditii cat mai bune. Un pas in acest sens a fost si actualizarea listelor electorale, mai exact fie spus eliminarea de pe aceste documente cu romanii cu drept la vot a persoanelor care, de la precedentele alegeri, au plecat dintre cei vii.

In acest sens, dupa ce s-au luat la puricat aceste tabele si inscrisuri, reprezentantii de la Evidenta Populatiei au constatat ca numarul persoanelor cu varsta mai mare de 100 de ani care figurau pe liste era de 1.563, insa situatia e in curs de remediere. In sensul in care, din cate anunta autoritatile in materie, odata ce s-au obtinut documente care atesta decesul, numele respectivilor urmeaza sa fie eliminate din documentele electorale.

Mai mult, din cate anunta, in aceasta ultima zi a saptamanii, reprezentantii Ministerului de Interne, se fac verificari in cazul altor persoane in jurul varstei de 100 de ani. Este vorba, din cate se precizeaza in comunicatul MAI, desprealte 1.014 persoane cu varsta de peste 100 de ani „despre care, desi nu au fost obtinute acte care sa certifice decesul, exista informatii ca au incetat din viata, respectiv nu se mai afla la domiciliu si nici nu au fost identificate rude, vecini sau apropiati care sa cunoasca situatia acestora”.

Nu in ultimul rand, specialistii verifica si cazurile in care mai multe persoane si-au stabilit resedinta la aceeasi adresa, precum si a celor care „in mod repetitiv isi stabilesc resedinta in perioada pre-electorala”.

author avatar
Cristina Stefan
57 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger