AcasăPoliticaSe pregateste un USL cu raspundere limitata

Se pregateste un USL cu raspundere limitata

Pesedistul Liviu Dragnea nu a cedat presiunilor exercitate de colegii din ALDE si UNPR in vederea reconfirmarii unitatii coalitiei guvernamentale prin prezentarea unei propuneri unice de premier in fata lui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea, Alina Gorghiu si Vasile Blaga sunt gata sa puna de un nou USL, mai mic si pus sub controlul Cotroceniului

Social-democratii au mers, ieri, la Cotroceni, cu un candidat propriu la functia de premier: Liviu Voinea, fost ministru politic (al Bugetului) in guvernul Ponta si tehnocrat in prezent, data fiind functia de viceguvernator al BCR pe care o detine (pozitie in care a ajuns propus si sprijinit fiind de PSD). ”Am prezentat aceasta propunere si colegilor de la UNPR si ALDE, care nu au respins-o. Speram ca aceasta coalitie va functiona”, a comentat Dragnea, dovedind astfel ca PSD nu mai da multe parale pe parerile ”colegilor de coalitie” si nu mai este dispus sa le cumpere sprijinul parlamentar.

Alina Gorghiu

Detasarea liderului PSD fata de partenerii care au permis mentinerea Guvernului Ponta si dupa alegerea lui Klaus Iohannis ar putea fi inteleasa mai bine daca este legata de zvonul conform caruia Dragnea si social-democratii lui ar fi gata sa sprijine, impreuna cu liberalii Alinei Gorghiu si ai lui Vasile Blaga, un guvern condus de un tehnocrat ales de Klaus Iohannis. Altfel spus, PSD si PNL ar putea pune bazele unui nou USL – controlat de Klaus Iohannis si cu raspundere limitata de aceasta data.

Vasile Blaga

Si mai exact, un asemenea Executiv ar avea sarcina de a legifera si pune in practica anumite proiecte, convenite cu presedintele Iohannis si incluse intr-un mini-program de guvernare – dupa cum sustin autorii zvonului.

author avatar
Simona Badulescu
1.392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger