AcasăPoliticaSe pregateste debarcarea lui Daniel Chitoiu din fruntea Ministerului Finantelor

Se pregateste debarcarea lui Daniel Chitoiu din fruntea Ministerului Finantelor

Liberalul Daniel Chitoiu este pe faras.  O spun chiar colegii sai de partid, care recunosc cu tristete ca Romania nu a avut un ministru de Finante mai incompetent.

Daniel Chitoiu a ramas fara sprijinul partidului

Daniel Chitoiu s-a dovedit a fi un pariu pierdut pentru USL, dar mai ales pentru PNL.  Prestatia lamentabila a acestuia in fruntea Ministerului Finantelor Publice se sparge acum in capul liderilor partidului. Dincolo de nepricepere, pe liberali i-a enervat cel mai mult incapatanarea  lui Daniel Chitoiu, care nu a tinut cont nici macar de sfaturile lui Crin Antonescu. ”De cand a preluat portofoliul nu a miscat nimic. Singura preocupare a fost sa-si puna apropiatii in functii.  La toate intalnirile pe care le-am avut la partid i-am transmis semnalele pe care le primim, la randul nostru, din zona mediului de afaceri. I-am spus ca oamenii asteapta de la noi sa punem economia pe picioare. Nu ai cu cine sa discuti. Ca vorbesti cu el sau cu peretii, tot aia este. In timpul asta noi ne luam bobarnace in teritoriu. Pana si presedintele Antonescu a cerut sa vada initiative legislative care sa schimbe ceva, sa merite sa fie promovate. Asa a aparut ideea cu masuri fiscale de incurajare a investitiilor din partea romanilor plecati la munca in strainatate. Dar nici aceea nu a venit din capul lui.  A fost propunerea lui Cristian David, Chitoiu doar si-a insusit-o”, ne-a declarat un lider important al PNL.

Partidul il lasa din brate

Revenind la posibila schimbare din fruntea Finantelor, surse din interiorul PNL sustin ca, de aceasta data, conducerea partidului nu va mai face zid in jurul lui Daniel Chitoiu, ba dimpotriva. Si asta pentru ca ministrul a reusit sa-si faca foarte multi dusmani, incepand de la secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, si terminand cu parlamentari, primari, presedinti de consilii judetene si lideri de organizatii. ”S-a creat acest folclor ca a bagat multi bani in partid. Au mai bagat si altii si nu au mai facut atata caz. A gresit fata de noi, ne-a tratat cu dispret si asta nu se uita asa usor. Cand noi stateam pe la usile lui, pesedistii ne-o luau inainte. Sa-l sprijine pesedistii, daca le da mana”, a precizat  un parlamentar PNL.

author avatar
Adelina Ionicel
3.274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger