AcasăPoliticaSe cere demisia Codrutei Kovesi

Se cere demisia Codrutei Kovesi

Laura Codruta Kovesi si-a pus multi politicieni in cap dupa ce a vorbit de spaima care-i bantuie pe acestia decat procurorii lucreaza la foc continuu. Pentru ca le-a ras in nas, demnitarii cauta acum motive sa ceara schimbarea Codrutei Kovesi din fruntea DNA.

Politicienii i-au pus gand rau Codrutei Kovesi

„Doamna Laura Codruta Kovesi a inceput sa ma deranjeze cu raspunsurile ei smecheresti”, a recunoscut senatorul social-democrat Daniel Savu, mentionand ca sefa DNA nu l-a convins cand a declarat ca nu a vorbit la telefon cu fostul presedinte Traian Basescu. „A zis un <<nu >> cu jumatate de gura. Daca mai ramane in fruntea acestei institutii va aduce neincredere”, a explicat senatorul PSD. Ca sa demonstreze ca „panica” de care vorbea Codruta Kovesi ii este straina, Savu a cerut direct demisia acesteia. „Mie nu-mi este frica de doamna Kovesi si ii cer demisia. Da, ii cer demisia, pentru ca nu ma convinge si aceste raspunsuri care nu fac decat sa arunce suspiciunea asupra DNA.  V-as da un singur exemplu. Cum s-a trezit doamna Kovesi sa puna procurorii repede la treaba in cazul Dragnea? Am avut alegeri prezidentiale, locale, de toate felurile furate de toate partidele, de PDL in special, niciodata nu a trimis procurorii. La Dragnea, asa s-a sculat noaptea”, a mai precizat parlamentarul social-democrat.

Semne de intebare si la Bruxelles

Inversunarea cu care sefa DNA respinge modificarile propuse la Codul Penal, o pune pe ganduri pe Renate Weber. Eurodeputata PNL sustine ca inlocuirea sintagmei „suspiciuni rezonabile” cu „indicii temeinice”, nu ingreuneaza anchetele, asa cum reclama Laura Codruta Kovesi.  „Formula <<indicii temeinice>> a functionat inainte in Codul nostru de Procedura Penala, in Codul Penal, ani de zile, zeci de ani de zile si eu nu cred ca din cauza acestei formule nu a fost facuta, nu stiu daca neaprat curatenie e cuvantul cel mai potrivit, dar n-a fost, hai sa spunem, Parchetul atat de activ (…). Pe de alta parte, formula de suspiciuni rezonabile pana la urma e formula pe care tot judecatorul este cel care o interpreteaza. Si indiciile temeinice si suspiciunile rezonabile sunt elemente care trec prin filtrul aprecierii unui judecator”, a declarat Renate Weber.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.063 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger