AcasăPoliticaSchimbare de ton. Dragnea, mesaj unificator "in jurul interesului national"

Schimbare de ton. Dragnea, mesaj unificator „in jurul interesului national”

Revenind la mesajul transmis zilele trecute, prin care ii propunea primului om in stat sa aiba consultari pe tema europeana, in contextul Europei „cu mai multe viteze”, multi au remarcat ca de aceasta data Liviu Dragnea foloseste un cu totul alt ton, dar si sintagma „interesul national” ca element-cheie al apelului sau.

In primul rand, liderul social-democrat – intr-o postare pe Facebook, de asta data, si nu intr-o scrisoare publica- invoca faptul ca „presedintele Romaniei nu are nevoie de un mandat din partea Parlamentului pentru a sustine pozitia Romaniei in fata Uniunii Europene”, ceea ce nu inseamna, crede Dragnea, ca „asta nu trebuie sa excluda o #dezbatere care sa #unifice clasa politica in jurul interesului national”.

Drept urmare, seful PSD considera ca s-ar impune o analiza comuna referitor la scenariile care se contureaza in privinta viitorului UE, dar si eventualele modalitati de reactie. „Se anunta vremuri dificile la nivel european, care reclama unitatea intre toti romanii. (…) Conteaza cum vor actiona toti decidentii romani: Guvernul, partidele politice, europarlamentarii romani si toti ceilalti care pot sprijini intr-un fel sau altul interesul Romaniei la nivel European. (…) Sa iesim din logica paguboasa a conflictelor politice interne, sa fim uniti si sa ne pregatim pentru a apara interesul national, pentru ca nimeni altcineva nu o va face in locul nostru”, transmite Dragnea in mesajul sau impaciuitor.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger