AcasăPoliticaSchimb de replici intre presedinte-premier pe marginea CE. "Se duce degeaba"/ "O...

Schimb de replici intre presedinte-premier pe marginea CE. „Se duce degeaba”/ „O abordare fundamental deplasata”

Victor Ponta vrea sa-l tina pe Klaus Iohannis la sol

In conditiile in care, in prima parte a zilei premierul afirma ca seful statului – cel care reprezinta Romania la intrevederea extraordinara a Consiliului European, din aceasta seara -ca se duce „degeaba” la Bruxelles, reuniunea la care, in general, merg premierii statelor europene, pentru ca deciziile tin, in mare, de Guvern, Klaus Iohannis i-a dat replica intr-o conferinta de presa.

Intrebat, inainte de a pleca spre Belgia, in contextul acestei afirmatii a primului-ministru daca a luat in calcul sa il lase pe Ponta sa mearga la Consiliul European, Iohannis a dat un raspuns cat se poate de categoric. „Mi se pare o abordare deplasata din partea primului-ministru, fundamental deplasata, ca sa ma exprim asa. Primul-ministru nu participa si nu va participa… acest prim-ministru nu va participa niciodata la Consiliul European”, a punctat Iohannis.

Anterior, premierul afirmase, la Palatul Parlamentului, ca presedintele „se duce degeaba” la CE, in ziua in care are loc intrunirea de la Bruxelles la o zi dupa reuniunea Consiliului JAI, la finele caruia am aflat ca la noi in tara ar urma sa ajunga alti 2.745 de migranti, pe langa cei propusi initial spre relocare in Romania.

„Poate ca domnul presedinte Iohannis astazi, la Consiliul European, va castiga si va impune punctul de vedere al Romaniei, dar nu ma bazez pe asta, ma bazez pe faptul ca dupa aceea, tot noi trebuie sa facem treaba si vreau sa dau un mesaj foarte clar, ca guvernul se va pregati pentru a lua toate masurile necesare”, a precizat, ulterior, Ponta, in cadrul sedintei saptamanale de Guvern.

sursa foto: b1.ro

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger