AcasăPoliticaSchengen: Ce a declarat Ponta dupa consultarile cu Basescu de la Cotroceni

Schengen: Ce a declarat Ponta dupa consultarile cu Basescu de la Cotroceni

Victor Ponta

Victor Ponta spune ca Romania nu mai ia in calcul un termen pentru aderarea la Spatiul Schengen. Premierul a facut aceste declaratii dupa intalnirea cu seful statului, de marti, de la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta

„Nu mai luam in calcul un termen pentru ca e vorba, in final, de lucruri care nu depind de Romania”, a declarat primul-ministru, intr-o interventie la postul B1TV.

Totodata, Ponta a precizat ca Romania nu va mai solicita ca aderarea tarii noastre la Schengen sa fie supusa la vot la Consiliul Justitie si Afaceri Interne din 7-8 martie. „Nu exista nicio pozitie oficiala in afara de Germania. Daca s-ar ajunge la vot, probabil Germania nu ar ramane singura. (…) Probabil ca Olanda ar vota alaturi de Germania. Nu se pune problema sa mai cerem vot, sunt convins ca Germania, de obicei, nu ramane singura cand se pune problema de vot, ca totusi e una dintre tarile-lider ale Uniunii Europene, dar pentru Romania nu se schimba nimic daca e un singur vot impotriva sau sunt trei sau sunt cinci. Practic, un singur vot, dreptul de veto anuntat oficial de Germania, este suficient si, din acest motiv, am considerat ca nu are rost sa incalcam uzantele europene. Cand se anunta un drept de vot din partea unei tari intodeauna nu se merge la vot, ci se merge pe o idee de compromis pentru o perioada ulterioara ”, a mai afirmat seful Guvernului, subliniind ca Franta nu s-ar opune aderarii Romaniei.

Alaturi de premierul Ponta, la discutiile cu Basescu de la Cotroceni au participat si ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean si ministrul Afacerilor Interne,  Radu Stroe. „In cadrul consultarilor s-au discutat teme de politica externa, precum si mandatele Romaniei pentru sedinta Comitetului Reprezentantilor Permanenti (COREPER) din data de 6 martie a.c. si pentru Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI) din 7 – 8 martie”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger