AcasăPoliticaScandalul B. Cube. Dragnea: de ce nu a fost chemat presedintele la...

Scandalul B. Cube. Dragnea: de ce nu a fost chemat presedintele la audieri?

Desi pastrand o urma de rezerva in privinta veridicitatii speculatiilor care l-ar lega pe primul om in stat de scandalul „Black Cube”, Dragnea s-a aratat indignat de faptul ca, in situatia in care documentul invocat de o parte a presei nu ar fi o simpla speculatie, presedintele nu a ajuns deja sa ofere lamuriri in fata procurorilor Antimafia, care ancheteaza cauza cunoscuta drept „spionarea sefei DNA”.

Desi, aflat la Bruxelles, Iohannis apucase sa nege speculatiile pe acest subiect, seful PSD se arata contrariat de situatie. „Daca acel document este real, daca acel document este o parte reala dintr-o declaratie (…) si se afla la dosar la DIICOT, banuiesc, prima intrebare pe care mi-o pun este: de ce nu a fost chemat presedintele la audieri? Pentru ca oricare alt cetatean din Romania, daca era mentionat in acest dosar sau in altele, era chemat imediat, eventual si cu mascatii, sa dea explicatii pentru asta”, a afirmat Dragnea, deunazi, de la Parlament.

Seful PSD nu s-a oprit, insa, aici. „Asta ar fi o dovada maxima de ipocrizie: la televizor vii si spui ca tu sustii lupta anticoruptie si pe cea care conduce aceasta lupta, Codruta Kovesi si tu, de fapt – in subteran, in mod ocult – vrei sa o dai jos. (…) Daca acel document este real, faptul ca pana acum nu a fost chemat la audieri este inadmisibil”, a continuat presedintele social-democrat.

Anterior, seful statului negase vehement speculatiile cum ca s-ar fi putut afla in spatele actiunilor din dosarul „Black Cube”, scenariu in care aparea, totodata, si numele sefului SRI. Catalogandu-le drept „facaturi”, Iohannis a sustinut urmatoarele lucruri: „Vreau sa fiu foarte clar si sa spun fara echivoc. Presedintele si Presedintia nu au protejat, nu au fost implicate in absolut niciun fel in aceasta actiune numita Black Cube. Nici formal, nici informal. (…) SRI nu numai ca nu a protejat acea actiunea, ba a participat si a contribuit decisiv la prinderea infractorilor. (….) aceste afirmatii sunt total nefondate. Mai mult nu am ce sa va spun. Nu intru in detaliile dosarului, DIICOT isi va face treaba. Singurul lucru pe care l-am spus, si sper ca acum nu apare iarasi cineva sa-mi spuna ca ma bag in treburile justitiei. L-am rugat pe domnul procuror-sef Horodniceanu sa faca ce vrea, cand vrea si cum vrea, dar sa lamureasca definitiv si integral aceasta speta”.

author avatar
eNational
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger