AcasăPoliticaSavu (PSD), dupa nominalizarea lui M.R Ungureanu la sefia SIE: "Il consider...

Savu (PSD), dupa nominalizarea lui M.R Ungureanu la sefia SIE: „Il consider extrem de toxic”

Social-democratul Daniel Savu s-a declarat cat se poate de nemultumit de faptul ca seful statului a ales sa nominalizeze tot liberal in fruntea Serviciului de Informatii Externe. Nu in ultimul rand, l-a etichetat pe Ungureanu drept „extrem de toxic” pentru Romania – atat din postura de premier (functie detinuta in intervalul februarie- mai 2012-n.r.), cat si ca sef al SIE (post pe care l-a ocupat in perioada 2007-2012-n.r)

O prima reactie venita din randul formatiunii conduse de Victor Ponta, la scurt timp dupa anuntul Presedintiei in privinta nominalizarii, de catre Klaus Iohannis, a liberalului Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, i-a apartinut, miercuri la pranz, senatorului PSD Daniel Savu.

„Cred ca dorinta de putere a presedintelui Iohannis depaseste niste limite acceptabile”, a afirmat Savu, din capul locului, amintind ca, dupa numirea liberalului Hellvig, la SRI, a ales un alt membru al PNL in fruntea celuilalt serviciu de informatii.

Pesedistul a dat de inteles ca nominalizarea sefului SIE ar fi trebuit sa fie facuta din randul Puterii, de vreme ce seful SRI a venit din randul Opozitiei. „Ca senator PSD sunt total nemultumit de dezechilibrul pe care il creeaza Iohannis in Romania, ori faptul ca numeste doi conducatori ai serviciilor secrete de la PNL. (…) In general la SIE nu prea se fac numiri politice. (…) Pentru echilibru era normal sa fie numit cineva de la cealalta putere”, a sustinut senatorul social democrat.

Nu in ultimul rand, Daniel Savu a sustinut, fara echivoc, ca Mihai Razvan Ungureanu nu va beneficia de votul sau. „Eu sigur voi vota impotriva (…) domnului Ungureanu pe care il consider extrem de toxic pentru Romania, si ca premier, si ca sef la SIE”, a conchis parlamentarul PSD.

foto: replicaonline.ro

206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger