AcasăPoliticaOPT dintre ministrii propusi in Guvernul Ponta 4, avizati in comisiile de...

OPT dintre ministrii propusi in Guvernul Ponta 4, avizati in comisiile de specializate

Darius Valcov, Andrei Gerea, Gratiela Gavrilescu, Liviu Pop, Ionut Popa si Mihai Tudose au primit unda verde din partea comisiilor parlamentare de specialitate, in cadrul audierilor ce au avut loc incepand de luni la pranz.

UPDATE 2: La randul sau, Sorin Cimpeanu, propunerea Conservatorilor pentru sefia Ministerului Educatiei, a primit aviz favorabuil din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

UPDATE 1: Si Sorin Grindeanu a fost avizat, pentru a ajunge in fruntea MinisteruluI Comunicatiilor si ocietatii Informationale. Deputatul PSD a primit 23 de voturi „pentru” si 3 „impotriva”.

–-

Pana la aceasta ora au fost avizati sase dintre cei 21 de ministri propusi pentru a face parte din Cabinetul Ponta 4, 8 dintre ei fiind schimbati fata de precedentul  Executiv.

In urma cu scurt timp s-au incheiat audierile in cazul senatorului social-democrat Darius Valcov, ministrul propus pentru a conduce Ministerul Finantelor, comasat in formula reformata, cu cel al Bugetului, cu 18 voturi „pentru” si 10 „impotriva”.

De asemenea, printre posibilii viitori ministri audiati pana la aceasta ora in comisiile de specialitate reunite ale Camerei si Senatului se numara si Andrei Gerea. Propus, din partea PLR, la sefia MiniseruluI Energiei, Gerea a fost avizat favorabil, cu 44 de voturi „pentru” si 7 „impotriva”.

La randul sau, colega sa de partid, Gratiela Gavrilescu, a primit unda verde din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, cu 17 voturi „pentru” si sapte „impotriva”.

Si Ionut Vulpescu, deputatul social-democrat propus pentru a conduce Ministerul Culturii, are aviz favorabil din partea comisiilor paslamentare de specialitate, reunite in prima zi a acestei saptamani, primind 19 voturi „pentru” si 7 „impotriva”.

Colegul de partid al lui Vulpescu, Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a fost avizat favorabil, de aceasta data pentru portofoliul Dialogului Social, in cadrul cabinetului Ponta 4. In cazul lui Pop, senator PSD, au fost 21 de voturi „pentru” si 7 „impotriva”.

Nu in ultimul rand, Mihai Tudose a fost validat de catre membrii comisiilor parlamentare de specialitate pentru a ocupa functia de ministru al Economiei, Comertului si Turismului. Deputatul social-democrat a obtinut 37 de voturi „pentru” si 7 „impotriva”.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger