AcasăPoliticaSarbu, despre nominalizarea lui Ungureanu: E ilegala. Ponta nu stie nimic, nu...

Sarbu, despre nominalizarea lui Ungureanu: E ilegala. Ponta nu stie nimic, nu a fost consultat

Reactiile din partea taberei social-democratilor, dupa anuntul privind nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea Serviciului de Informatii Externe, continua sa apara.

Dupa senatorul Daniel Savu, care a declarat ca nu are de gand sa voteze in favoarea acestei propuneri, ba mai mult, l-a catalogat pe Ungureanu drept „extrem de toxic” pentru Romania, din ambele posturi pe care le-a ocupat, respectiv cea premier, dar si de sef al SIE, un alt nume cunoscut din randul Partidului Social Democrat si-a exprimat parerea in privinta propunerii facute de catre liderul de la Cotroceni.

Astfel, senatorul Ilie Sarbu, nimeni altul decat socrul premierului in exercitiu, Victor Ponta, si lider al senatorilor PSD, a sustinut, in baza unui articol din Legea de Functionare a Serviciului de Informatii Externe, ca aceasta nominalizare nu ar respecta prevederile legale. „E ilegala. Pentru ca legea de functionare a SIE spune ca presedintele face propunere CSAT-ului. (…) Daca s-a discutat, atunci e alt aspect”, a afirmat Sarbu.

Mai mult, senatorul a anuntat ca vorbise „cu cateva minute” inainte sa faca aceste precizari , despre acest aspect, chiar cu primul-ministru Ponta, aflat la recuperare in Turcia, dupa operatia la genunchi suferita lunea trecuta, anuntand ca liderul PSD nu ar fi fost consultat in privinta acestei propuneri. „Eu am vorbit cu premierul Ponta, care nu stie nimic, nu a fost consultat”, a continuat Sarbu, anuntand si o concluzie in privinta acestei nominalizari: „ca urmare noi nu o s-o votam”.

Nu in ultimul rand, Sarbu a tinut sa precizeze faptul ca „social-democratii nu au o problema cu „omul” Mihai Razvan Ungureanu, ci cu procedura de nominalizare a acestuia.

In conditiile in care presedintele s-a decis asupra persoanei pe care ar vedea-o in fruntea SIE, propunerea sa, respectiv nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu, a fost trimisa celor doua Camere, urmand ca Parlamentul sa se pronunte asupra acestui aspect.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger