AcasăPoliticaSalvarea lui Ponta vine de la PNL

Salvarea lui Ponta vine de la PNL

Refrenul privind schimbarea Cabinetului Ponta este cantat pe doua voci in vechiul PNL. In timp ce sefa liberalilor, Alina Gorghiu, sustine ca demiterea guvernului este un „obiectiv”, secretarul general Marian Petrache  declara ca partidul are alte planuri.

Cand vine vorba de Victor Ponta, pesedistii par mai incrancenati decat liberalii

De cand Victor Ponta s-a pus cu reforma pe ei, pesedistii recunosc ca s-ar lipsi bucurosi de liderul lor, daca ar avea cu cine sa-l inlocuiasca. Nici pe la Paltul Victoria nu l-ar mai lasa sa-si piarda vreme, in cazul in care ar avea garantia ca nu vor pierde chiar toata puterea. Determinarea social-democratilor nu i-a lovit insa si pe liberali, adversarii declarati ai lui Victor Ponta.  Dincolo de discursuri mai mult sau mai putin belicoase, penelistii nu au dat semne ca ar avea vreun interes sa-l „pensioneze anticipat” pe premier. Culme, nici declaratiile publice nu se mai potrivesc, Alina Gorghiu fiind contrazisa de colegul Marian Petrache. „Rasturnarea Guvernului este un obiectiv, nu o speranta”, a afirmat Gorghiu. Mai mult, aceasta le-a cerut liberalilor sa discute mai putin despre demiterea Cabinetului Ponta si sa actioneze mai mult pentru ca acest lucru sa devina posibil. „S-a vorbit foarte mult despre cifre, si cand se va intampla, si cum se va intampla.

Declaratiile Alinei Gorghiu despre schimbarea Guvernului Ponta se bate cap in cap cu afirmatiile lui Marian Petrache

Cred ca e momentul in care sa ne concentram mai mult pe facut”, a mai spus sefa liberalilor. De partea cealalta, secretarul general al PNL infirma practic ipoteza cu „obiectivul”, aratand ca si 2016 este un an bun pentru preluarea puterii. „Ne dorim sa ajungem la guvernare, dar nu facem orice ca sa ajungem la guvernare. Vine anul 2016, vor fi alegeri si vom castiga alegerile si vom face guvernul, daca nu putem acum”, a explicat Marian Petrache.

Fuziune cu scantei

Marian Petrache

Tot Petrache a vorbit deschis si despre neintelegerile care au aparut intre liberali si democrat-liberali, subliniind ca aceste tensiuni sunt speculate inclusiv de actualul premier.  „Se foloseste domnul Ponta de unele disensiuni de la noi, am si discutat acest lucru. (…) Eu am facut un apel la presedinti in general, la presedintii celor doua foste partide. Daca de la ei pleaca mesajul ca fuziunea se poate face foarte bine si in multa liniste, cu gandul la adversarul nostru de astazi care se numeste PSD, va fi liniste. Daca presedintii vor incerca sa pozitioneze astfel incat sa isi castige adepti in propriul partid din care au provenit, atunci vom avea o problema o perioda.  (…) Domnul Ponta si-a castigat linistea, deocamdata, pentru ca langa el  un UNPR si un PC mititel”, a conchis secretarul general al PNL.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.900 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger