AcasăPoliticaSalariile din Sanatate cresc cu 25 % din octombrie

Salariile din Sanatate cresc cu 25 % din octombrie

La finele discutiilor avute, marti, la sediul Guvernului, intrevedere la care au participat, printre altii, ministrul Sanatatii, dar si reprezentantii sindicatelor din acest domeniu, Victor Ponta a anuntat vestea mult-asteptata de catre angajatii din sistemul sanitar.

Si anume faptul ca indemnizatiile lunare ale salariatilor din Sanatate vor creste, incepand cu luna octombrie, cu 25 de procente. „Putem, de la 1 octombrie anul acesta, in special in baza economiilor facute de sistemul de sanatate (…) sa aplicam o crestere de 25 % la salariul actual, pentru tot personalul din sistemul sanitar”, a confirmat seful Guvernului, explicand ca de o astfel de masura vor beneficia asta 181.000 de persoane in reteaua Ministerului Sanatatii si a autoritatilor publice locale, precum si 13.380 de persoane din ministerele si institutiile care au propria retea medicala.

Drept urmare, incepand cu luna noiembrie a acestui an, medicii, asistentii medicali, dar si restul personalului din sistemul sanitar vor incasa salariile marite. Masura ar urma sa fie adoptata, prin ordonanta de urgenta, in cursul zilei de miercuri, 26 august, cand va avea loc viitoarea sedinta saptamanala de Guvern.

Nu in ultimul rand, premierul Ponta a anuntat ca se are in vedere ca anul viitor sa se aplice o noua crestere cu 25% a salariilor personalului medical.

Seful Guvernului a precizat, totodata, ca impactul bugetar in urma unei astfel de cresteri se ridica in jurul sumei de 1,7 miliarde de lei/anual, precizand ca pentru anul in curs resursele care permit marirea veniturilor cadrelor medicale pot fi asigurate ca urmare a economiilor facute in sistemul de sanatate, in special prin introducerea cardului de sanatate.

author avatar
Cristina Stefan
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger