AcasăPoliticaS-au implinit 10 ani de cand Romania a aderat la NATO

S-au implinit 10 ani de cand Romania a aderat la NATO

In aceasta sambata marcam un deceniu de cand Romania a aderat la NATO, ocazie cu care ministrul Afacerilor Externe a transmis un mesaj special.

Pe 29 martie 2004, la Washington se ratifica Protocolul de aderare a Romaniei la Tratatul Atlanticului de Nord. Au trecut 10 ani de cand tara noastra este, oficial, membra a NATO. Aderarea Romaniei la Alianta Nord-Atlantica, a care misiuni este apararea colectiva a statelor membre, a reprezentat un moment deosebit de important pentru Romania. „Aderarea la NATO a reprezentat un moment istoric pentru Romania, atat prin prisma consacrarii apartenentei la sistemul de valori euro-atlantice, cat si prin asigurarea celor mai puternice garantii de securitate din istoria contemporana a Romaniei, spre beneficiul direct al cetatenilor romani si pentru dezvoltarea democratica, stabila si prospera a societatii romanesti”, precizeaza ministrul de Externe, Titus Corlatean.

Amintind ca in tot acest timp tara noastra a contribuit si continua sa contribuie activ la operatiunile Aliantei, seful Diplomatiei mentioneaza si rolul esential al militarilor care s-au jertfit in timpul misiunilor. „Dupa 10 ani in NATO, Romania este un stat democratic, ferm ancorat la valorile euro-atlantice, parte a celei mai puternice si de succes organizatii politico-militare din istoria contemporana”, se mai mentioneaza in comunicatul MAE.

230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger