AcasăPoliticaS-au anuntat sumele pe care Guvernul le acorda, la cerere, drept ajutor...

S-au anuntat sumele pe care Guvernul le acorda, la cerere, drept ajutor de urgenta pentru familiile ranitilor

Sorin Cimpeanu

La acest moment 30 de persoane ranite in incendiul care a afectat, in urma cu peste o saptamana, clubul „Colectiv” din sectorul 4, se afla la tratament in strainatate. Alte 83 de victime au ramas in tara, sub stricta monitorizare a medicilor romani.

Sorin Cimpeanu

Precizarile au fost facute luni de catre primul-ministru interimar. De altfel, in debutul sedintei extraordinare de Guvern convocate pentru dumineata zilei de luni, in vederea oficializarii cuantumului ajutoarelor de urgenta acordate membrilor familiilor victimelor incendiului din 30 octombrie, premierul interimar a anuntat sumele ce vor fi acordate rudelor ranitilor din Colectiv.

Astfel, din cate a explicat, in urma cu doar cateva minute, Sorin Cimpeanu, se vor acorda, cu titlu de ajutor de urgenta, suma de 7.500 euro/luna, respectiv cate 200  euro/zi, timp de 30 de zile, pentru cazare, masa si alte cheltuieli necesare familiilor ranitilor transferati la spitale din afara tarii, la tratament, dar si 1.500 de euro pentru cheltuieli de transport.

Din cate a anuntat premierul interimar, plata sumelor urmeaza sa se faca in maximum cinci zile de la primirea solicitarii din partea rudelor ranitilor, motiv pentru care s-a decis convocarea sedintei de Guvern mai devreme decat ziua de miercuri, cand se desfasoara, de obicei, intrunirile saptamanale ale Executivului, dar si ca exista deja mai multe astfel de cereri inregistrate.

Totodata, Cimpeanu a anuntat ca sprijinul pentru rudele pacientilor internati in spitalele din Romania – provenit, de asemenea, din fondul de rezerva al Guvernului – consta in suma de 6.000 lei/luna, respectiv 200 lei/zi pentru cazare, masa si alte cheltuieli. Momentan, din cate a precizat seful interimar al Executivului, in spitalele din tara au mai ramas 83 de pacienti din randul persoanelor care au avut de suferit de pe urma incendiului din 30 octombrie.

Din pacate, in ciuda eforturilor medicilor, 45 de raniti in tragedia din Colectiv au pierit, sambata fiind inregistrate noua decese, iar in cursul zilei de duminica alte patru.

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger