AcasăPoliticaS-a anuntat oficial: Natalia Gherman, premier interimar al Republicii Moldova

S-a anuntat oficial: Natalia Gherman, premier interimar al Republicii Moldova

Urmare a demisiei lui Chiril Gaburici, Executivul de la Chisinau va avea, in perioada urmatoare, un premier interimar. Cea desemnata de catre liderul Republicii Moldova sa preia fraiele Guvernului este Natalia Gherman, actualmente sef al Diplomatiei de la Chisinau.

Asadar, Nicolae Timofti a confirmat, luni, faptul ca Gherman, ministru de Externe si vicepremier in Executivul de la Chisinau, a fost aleasa sa preia interimatul, pana la desemnarea succesorului lui Gaburici. De altfel, liderul de la Chisinau avea la dispozitie, conform prevederilor constitutionale, o varianta dinre cele trei nume de vicepremieri ai Executivului.

„Sper ca aceasta perioada de interimat sa nu dureze prea mult”, s-a exprimat liderul de la Chisinau, citat pe site-ul guvernamental, care a adaugat ca intentioneaza ca, odata incheiat turul secund al alegerilor locale, sa invite la consultari reprezentantii grupurilor parlamentare, in vederea desemnarii viitorului prim-ministru.

Tanarul Chiril Gaburici si-a anuntat demisia din fruntea Cabinetului de la Chisinau in urma cu aproximativ doua saptamani, pe fondul scandalului iscat de suspiciunea ca ar fi avut o diploma falsa de absolvire a liceului.

sursa foto: gov.md

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger