AcasăPoliticaS-a anuntat cand sustine Augustin Lazar interviul la CSM

S-a anuntat cand sustine Augustin Lazar interviul la CSM

Propus in urma cu trei zile de catre Raluca Pruna, ministrul Justitiei, pentru prima functie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), procurorul Lazar urmeaza sa fie audiat peste aproximativ doua saptamani de catre reprezentantii CSM, care trebuie sa dea un aviz in cazul acestei numiri.

Asadar, nominalizarea formulata de Raluca Pruna la inceputul lunii – in persoana actualului procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia – va parcurge un calendar precis de examinare, care a fost stabilit chiar in prima parte a acestei zile, in cadrul unei sedinte desfasurate la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Calendar care include punerea, de azi incepand, in dezbatere publica, a proiectului de management al aspirantului la sefia Parchetului General, precum si verificarea candidaturii sale, dar si intervievarea lui Lazar, pe 21 aprilie, data la care, din cate mentioneaza CSM, intr-un comunicat, se vor analiza si rezultatele etapei precedente.

Odata parcursi acesti pasi, vineri 22 aprilie avizul pe care urmeaza sa il dea Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii in cazul propunerii ministrului justitiei de avizare a numirii lui Augustin Lazar in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte va fi transmis Ministerului Justitiei.

Va reamintim ca postul de procuror general al Romaniei ramasese vacant inca de la inceputul lunii februarie, odata ce Tiberiu Nitu a ales sa demisioneze din fruntea PICCJ, pe fondul ‘scandalului coloanei oficiale”. In tot acest timp, atributiile functiei au fost preluate de catre prim-adjunctul Bogdan Licu, acesta din urma alegand sa nu-si depuna candidatura pentru a intra in competitia pentru ‘sefia plina’ a acestei institutii.

sursa foto: maramedia.ro

author avatar
Cristina Stefan
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger