AcasăPoliticaRovana Plumb, liderul interimar al PSD, precizari pe tema numirii sefului SIE

Rovana Plumb, liderul interimar al PSD, precizari pe tema numirii sefului SIE

(foto: Facebook)

La o zi, practic, dupa ce s-a aflat ca Victor Ponta i-a delegat, interimar, atributiile la sefia partidului, Rovana Plumb a reiterat anuntul facut deunazi de catre liderul PSD.

Mai precis, Plumb a anuntat ca o decizie in privinta pozitiei formatiunii social-democrate in privinta nominalizarii lui Mihai Razvan Ungureanu pentur conducerea Serviciului de Informatii Externe, propunere facuta publica, in cursul zilei trecute, de catre reprezentantii Presedintiei, va fi luata in prima zi a saptamanii viitoare, cand va avea loc sedinta Biroului Permanent al PSD. „Lucrurile sunt insa clare – aceasta nominalizare a fost facuta pripit si fara consultari firesti”, a sustinut Plumb, adaugand ca subiectul in sine nu reprezinta o problema a Coalitiei, mai precis a guvernarii.

In acest sens, Plumb, pana recent doar ministru al Muncii si presedinte al Consiliului National al PSD, a tinut sa puncteze ca pentru partidul in fruntea caruia se afla, interimar, mai precis pana cand Ponta isi va relua activitatea, urmare a perioadei de recuperare necesare dupa interventia chirurgicala suferita lunea trecuta, intr-un spital din Turcia, „prioritatea zero ramane guvernarea si pe aceasta ne concentram, nu pe jocurile de putere ale unora sau altora”.

Reactia Rovanei Plumb in privinta nominalizarii lui Ungureanu la sefia SIE vin la o zi dupa ce mai multe voci cunoscute din randul PSD au anuntat ca nu vad sa fie sanse ca propunerea presedintelui sa obtina votul parlamentarilor social-democrati. Mai mult, premierul in exercitiu – liderul SPD, Victor Ponta- nu a fost consultat in privinta acestei nominalizari, lucru confirmat, la scurta vreme de la anuntarea propunerii, chiar de catre socrul sau, senatorul Ilie Sarbu.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger