AcasăPoliticaRovana Plumb a anuntat motivele pentru care social-democratii nu voteaza propunerea Ungureanu...

Rovana Plumb a anuntat motivele pentru care social-democratii nu voteaza propunerea Ungureanu sef la SIE

La finele sedintei Biroului Permanent al PSD, sefa Consiliului National al formatiunii si, totodata, cea care asigura interimatul la conducerea partidului, in perioada in care Victor Ponta se afla in Turcia, la recuperare dupa operatia suferita recent, Rovana Plumb a anuntat, oficial, ceea ce se vehicula de cateva zile. Mai exact nu doar ca PSD-ul nu sustine varianta ca Mihai Razvan Ungureanu sa ajunga sa conduca SIE, ci si motivele pentru care s-a luat aceasta decizie de a nu vota propunerea.

Mai precis, sefa social-democratilor a anuntat, in urma cu scurt timp, intr-o conferinta de presa, concluziile la care s-a ajuns in cadrul sedintei conducerii partidului, din aceasta prima zi a saptamanii. Cea mai asteptata, probabil, a fost decizia in privintapozitiei PSD in privinta nominalizarii facute, saptamana trecuta, de catre liderul de la Cotroceni, pentru sefia Serviciului de Informatii Externe, in persoana fostului premier si, totodata, fostului sef al SIE, Mihai Ungureanu.

Au fost trei motive pentru care social-democratii nu sunt de acord ca Ungureanu sa ajunga din nou in fruntea SIE. „PSD nu sustine nominalizarea facuta de catre presedintele Klaus Iohannis din urmatoarele motive: „1 – o nominalizare facuta intr-un mod total netransparent, fara sa existe o consultare, 2. PSD nu renunta la principiul ca un partid sa nu aiba toate puterea”, a precizat Plumb, adaugand, la finalul expunerii de motive, pe acela ca, in 2012, social demoratii au votat impotriva Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu, considerand ca, din postura de premier, „nu poate reprezenta interesele tarii”. Drept urmare, a lasat sa se inteleaga liderul interimar al PSD-ului, social-democartii nu il pot vota nici acum, pentru a conduce SIE.

Nu in ultimul rand, Rovana Plumb a reamintit ceea ce a spus inca de zilele trecute, si anume ca prioritar pentru social-democrati este functionarea guvernarii, dar si ca partidul tine legatura constant cu liderul de drept al PSD, Victor Ponta, despre care s-a aflat ca va mai ramane in Turcia si zilele urmatoare, recuperarea sa dupa operatia la genunchiul stang, la care a fost suspus pe 15 iunie, intr-o clinica din Istanbul, prelungindu-se. „Suntem in comunicare permanenta cu Victor Ponta. Partidul e stabil, are o echipa de conducere si functioneaza in parametri normali”, a asiurat ministrul Muncii, la finale BP al PSD.

author avatar
Cristina Stefan
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger