AcasăPoliticaRomanii au devenit clovnii ungurilor, iar presedintele e injurat ca la usa...

Romanii au devenit clovnii ungurilor, iar presedintele e injurat ca la usa cortului

In timp ce Traian Basescu se intreba, ieri, la Harghita, de ce sunt arborate doar steaguri secuiesti si unguresti, membrii Legiunii Secuiesti il desfiintau, adresandu-le romanilor si presedintelui cuvinte greu de reprodus.

Mercenarul Karoly Szekely, din Sf. Gheorghe, se antreneaza de zor in muntii din judetul Covasna
Membrii Legiunii Secuiesti vor autonomie

Ieri, presedintele Traian Basescu a participat la slujba manastirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Muresului, unde arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, IPS Ioan Selejean, i-a oferit un drapel al Romaniei. Dupa ce a fluturat steagul, Basescu a declarat: „Venind incoace, si nu numai astazi – sigur ca respectam mult drepturile fiecaruia, ca la el in casa sa faca ce vrea – am vazut la porti si drapelul secuiesc langa cel unguresc, cel al Ungariei. Oare nu era loc si pentru drapelul Romaniei?”

Traian Basescu a primit niste calificative care nu pot fi reproduse

In opinia membrilor Legiunii Secuiesti, cu diguranta, nu! In spatiul virtual, acestia faceau bascalie de romani, etichetandu-i „clovni” si suferinzi de „un complex de inferioritate primitiv de rahat”, referindu-se la faptul ca o televiziune a afirmat ca celebrul savant Nikola Tesla era roman. Mai mult, Karoly Szekely, din Sf. Gheorghe, fost mercenar in Irak, a distribuit un link denumit „Basescu se joaca cu focul” si a facut la adresa presedintelui un comentariu care nu poate fi reprodus.

„Tinut secuiesc, nu Romania!”

Karoly Szekely a scris: „Mass-media din Romania a declarat ca Tesla a fost roman :))))) ... Acesta a fost numit Nicolae Teslea ... :))))) .... Desigur, desigur .... Presedintele Obama este roman, romanca e si regina Angliei, si, mai mult, Dalai Lama este roman! :)))) Oh, Dumnezeule! Acesti mari clovni! Acest lucru este un complex de inferioritate primitiv de rahat, nu-i asa? Oricum, azi ziua mea incepe bine, am ras tare!”

De altfel, aceeasi atitudine fata de romani o au si colegii lui Karoly Szekely din Legiunea Secuiasca in spatiul virtual, distribuind un videoclip in care cer „Dreptate pentru Ungaria”, contestand Tratatul de la Trianon.  Si zilele trecute, in cadrul Taberei Tineretului Maghiar din Ardeal, Vona Gabor, liderul  extremist Jobbik, a facut declaratii jignitoare la adresa populatiei majoritare chiar pe teritoriul Romaniei. El a sustinea ca partidul pe care il conduce va apara drepturile si interesele maghiarilor din Transilvania, asumandu-si responsabilitatea unui conflict cu Romania. In Tabara Tineretului Maghiar au fost la mare cautare tricourile imprimate cu „Ungaria isi cheama la lupta fiii credinciosi” si „Am pierdut prin lacrimi/ Vom recastiga prin sange!”

SRI, in alerta

Ieri, „National” a dezvaluit ca, din pricina atacurilor repetate ale lui Vona Gabor, liderul partidului maghiar Jobbik, autoritatile din Romania au intrat in alerta maxima, Serviciul Roman de Informatii actionand conform unui cod iminent de producere a unor posibile atentate la siguranta nationala. Politistilor de proximitate le-au revenit sarcina de a distribui rezervistilor un numar impresionant de ordine de chemare la concentrarea de instructie sau de reincorporare provizorie.  Conform legii, rezervistii „pot fi incorporati, concentrati, respectiv mobilizati, pentru instructie si completarea fortelor destinate apararii pe timpul starii de asediu, al mobilizarii si al starii de razboi”.

Ministerul ungar de Externe e suparat pe Corlatean

Aseara, Zsolt Nemeth, secretarul de stat in Ministerul ungar de Externe, l-a convocat pe ambasadorul roman in Ungaria, Victor Micula, pentru a respinge declaratiile ministrului roman de Externe, Titus Corlatean, potrivit caruia legea ungara privind coeziunea nationala contine o strategie ungara de „recucerire a Bazinului Carpatic” si urmareste sa „repuna in discutie tratatele de pace de la Versailles”. Tot Corlatean a spus ca prezenta in Romania a unor organizatii precum Garda Maghiara sau Garda Secuiasca nu trebuie acceptata, iar institutiile statului care au competente in acest domeniu ar trebui sa isi faca datoria.

author avatar
Dan Bratu
3.254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger