AcasăPoliticaRomania si-a asumat noi angajamente, in cadrul recentei reuniuni privind Securitatea Nucleara

Romania si-a asumat noi angajamente, in cadrul recentei reuniuni privind Securitatea Nucleara

Pe langa cele asumate de statul roman, pana la momentul desfasurarii Summitului privind Securitatea Nucleara, au fost adaugate alte patru angajamente.

Anuntul a fost facut chiar de catre liderul de la Cotroceni, in cursul noptii trecute, ora Romaniei (ora 17.30,conform orei din SUA-n.r), la finele acestei reuniuni desfasurate pe parcursul primei zile a lunii aprilie, in capitala Statelor Unite. „Sprijinul nostru pentru o serie de angajamente multilaterale promovate in cadrul Summitului a ramas neschimbat. Totodata, am anuntat o serie de noi angajamente pe care Romania si le-a asumat cu acest prilej, si anume: 1. consolidarea capacitatilor nationale pentru investigatii criminalistice in domeniul nuclear. 2. imbunatatirea securitatii transportului materialelor nucleare si radioactive, prin implementarea unui sistem-pilot de depistare a circulatiei si transportului surselor radioactive. 3. dezvoltarea si implementarea unui curs national de training pe tema culturii securitatii nucleare. 4. o noua contributie voluntara la Fondul de Securitate Nucleara al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica.

De asemenea, presedintele a adus in discutie faptul ca a ales acest prilej pentru a scoate in evidenta cateva „realizari in domeniul securitatii nucleare” pe care le are tara noastra.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger