AcasăPoliticaRocada de fatada la Externe: Melescanu in locul lui Corlatean

Rocada de fatada la Externe: Melescanu in locul lui Corlatean

Presat de romanii care-l injura in strada, Ponta l-a retras in unitate pe Titus Corlatean si l-a scos la inaintare pe mai harsitul Teodor Melescanu

Protestatarii au primit cadou capul lui Corlatean, ca sa-si mai aline din ofuri si sa o lase mai moale cu lozincile anti-Ponta.

Presat de romanii care-l injura in strada, Ponta l-a retras in unitate pe Titus Corlatean si l-a scos la inaintare pe mai harsitul Teodor Melescanu

Iesirea in strada a romanilor din tara si de peste hotare nu le-a priit pesedistilor, care numai de strigate gen ”Jos Ponta” si ”Jos guvernul” nu aveau nevoie pe ultima suta de metri a prezidentialelor. Iar cum infiintarea mai multor sectii de votare in diaspora nu le intra neam in calcul, social-democratii lui Ponta au decis sa-l sacrifice pe ministrul de Externe, Titus Corlatean, desi acesta s-a tinut tare si a refuzat, invocand motive inexistente sau ridicole, sa faciliteze votul romanilor din strainatate in turul doi. Loialitatea demonstrata fata de seful sau de partid si de guvern nu i-a servit insa la nimic, Corlatean fiind nevoit, ieri, sa demisioneze. ”Nu pot sa accept si nu accept sa incalc legea si legalitatea, nu pot accepta ca institutia MAE sa fie fortata, obligata sa incalce legea si legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Basescu si Iohannis”, si-a motivat Titus Corlatean demersul. Fara a-si pierde vremea cu regrete mimate, premierul Victor Ponta a acceptat demisia si a desemnat pe loc un nou ministru de Externe: Teodor Melescanu, unul dintre candidatii picati in primul tur.

Teodor Melescanu

Care de altfel s-a grabit sa-si depuna voturile si serviciile la picioarele lui Ponta fara ca macar sa astepte anuntarea rezultatelor de catre BEC. Asa stand lucrurile, este clar ca schimbarea de la varful MAE este doar praf aruncat in ochii protestarilor, in realitate Melescanu urmand sa opinteasca la fel ca predecesorul sau Corlatean la facilitarea votului pentru romanii din diaspora. Iar dovada concreta ca asa vor sta lucrurile a oferit-o chiar noul ministru: ”Primul lucru pe care-l voi face, voi avea o discutie la BEC cu prevederile legale in fata noastra si cu un aviz concret din partea BEC pentru rezolvarea acestei probleme. E greu sa spun (daca vor fi suplimentate sectiile de votare – n.r.) pana nu discut eu cu BEC. Mai e si o chestiune importanta, a timpului ramas si a modalitatilor administrative. Va trebui sa avem toate optiunile deschise”. Altfel spus, romanii din diaspora pot sa-si puna in cui pofta de a vota cu Klaus Iohannis.

[poll id=”881″]

author avatar
Simona Badulescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger