AcasăPoliticaRobert Negoita, Primarul Sectorului 3: ”Pentru fiecare colt de oras, este nevoie...

Robert Negoita, Primarul Sectorului 3: ”Pentru fiecare colt de oras, este nevoie de o solutie inteligenta”

Sunteti in al treilea an de mandat. Cum caracterizati perioada de cand conduceti Primaria Sectorului 3?

Este o perioada de lupta, uneori destul de dura. O lupta cu trecutul si cu tot ceea ce este inert, depasit sau periculos. In viata mea, am avut de cateva ori de dat astfel de lupte. Cei din jurul meu, chiar prieteni, imi spuneau: stai deoparte, e prea riscant, sau e prea multa munca. Dar, la mine lucrurile n-au mers asa. Cum sa fug eu de munca?

La ce va referiti cand invocati lupta cu trecutul?

Venind din mediul privat, m-am confruntat cu inertia administratiei de stat. O administratie nereformata, ramasa practic in urma cu 30-40 de ani. Credeti ca este usor sa schimbi lucrurile in bine, sa satisfaci cererile tot mai exigente ale electoratului cu un asemenea aparat static si complicat? Dar eu nu m-am lasat deloc descurajat de acest lucru. Dimpotriva, am mizat pe echipa de la Sectorul 3 si pe capacitatea mea de a motiva oamenii. De cand sunt primar, Primaria Sectorului 3 nu lucreaza doar mai bine, ci si mai repede si mai mult. Capacitatea de ”procesare” a problemelor administrative a crescut semnificativ. Dar, se poate face mult mai mult.

Exista un plan, pe care il urmariti, o idee care sa va ghideze?

Ma ghidez dupa programul meu electoral, in primul rand. Miza mea este insa aceea de a transforma orasul, cu ajutorul administratiei, in ceva modern si, daca vreti, in ceva inteligent. Ati calatorit probabil intr-un oras occidental. Nu se poate sa nu va fi atras atentia acest lucru simplu: ca toate sunt locul lor, ca cineva s-a gandit nu doar sa puna 10 metri de gard, ci si sa-i puna bine, sa gaseasca o solutie corecta pentru ocolirea unui copac sau pentru pastrarea unei cai naturale de acces. Pentru fiecare colt de oras, este nevoie de o solutie inteligenta si potrivita. Administratia reflecta mentalitatea oamenilor. Daca bordurile sunt strambe, inseamna ca si mintea noastra e stramba.

Aveti adversari tot mai vocali, care nu vor sa recunoasca ceea ce spuneti ca faceti. Cum reactionati la atacurile lor?

Este tot o lupta cu trecutul si asta, pe care deja adversarii mei sau – cum sa-i numesc? – fostii adversari au pierdut-o, dar pe care, din motive usor de inteles, cred ca o mai duc in continuare. Este iluzia lor, daca vreti, caci a crede ca locuitorii Sectorului 3 vor mai vota vreodata mafia portocalie este, fara indoiala, o iluzie. Sectorul 3 a progresat mult in ultimii ani, in timp ce oamenii lui Silvian Ionescu au ramas la fel (ca sa nu mai spun ca au ramas aceiasi). Experimentul istoric bancute + panselute nu se va repeta. Astazi, noi suntem in alta epoca, lucram la gradul de conectivitate al sectorului. Fireste, aceasta evolutie nu tine doar de mine, ci ne urmeaza pe toti aceia care vrem binele Sectorului 3.

La ce anume va referiti?

La felul in care activitatile desfasurate intr-un spatiu urban modern pot fi interconectate, in asa fel incat sa ofere satisfactie maxima locuitorilor. Intr-un parc, cum este IOR, nu este importanta doar existenta spatiului verde sau a aleilor. Este la fel de important ca lacurile sa fie decolmatate si amenajate, sa existe spatii pentru oportunitati de a face sport sau de a consuma cultura sau chiar de a lucra la un laptop (vom instala, in acest scop retele wifi). Ideea este de a multiplica aceste spatii, de a le face mai complexe si mai atragatoare din punct de vedere estetic. Este genul de abordare pe care o aplicam la Sectorul 3. V-am dat doar un exemplu.

Daca tot vorbim despre viitor, cum va vedeti in 2016, la urmatoarele alegeri?

Continuand lupta pentru Sectorul 3.

author avatar
National
634 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger