AcasăPoliticaRobert Cazanciuc, propunerea lui Ponta la Ministerul Justitiei

Robert Cazanciuc, propunerea lui Ponta la Ministerul Justitiei

Actualul secretar general al Ministerului Afacerilor Externe, Robert Cazanciuc, este propunerea lui Victor Ponta, actualul interimar la Justitie, pentru a prelua sefia ministerului aminit. Premierul a declarat ca l-a anuntat pe seful statului cu privire la desemnarea lui Cazanciuc.

Premierul a anuntat in urma cu scurt timp ca l-a nominalizat pe Cazanciuc pentru functia de ministru al Justitiei. „Am participat la sedinta CSM, a fost o sedinta legal constituita, am votat toate punctele de pe ordinea de zi, am solicitat si plenul CSM a fost de acord sa se ia act de demisia. Dupa care voi face propunerea de numire a ministrului de Justitie. Mi-am dorit sa asiguram o stare de stabilitate. M-am gandit la multe persoane, insa aceasta va fi propunerea pe care o fac presedintelui”, a spus premierul.

Ponta a declarat ca l-a informat pe seful statului cu privire la nominalizarea lui Cazanciuc. „Astazi de dimineata l-am sunat pe presedinte, l-am informat, nu a avut niciun fel de obiectie si imediat ce se emite decretul de eliberare din functie (de la CSM-n.r.), se poate emite decretul de numire”, a mai explicat ministrul interimar al Justitiei.

Totodata, Victor Ponta a precizat ca Robert Cazanciuc a acceptat propunerea de a fi ministru. „Cazanciuc a acceptat. Domnia sa renunta la cariera de magistrat dupa 18 ani. El nu era diplomat de cariera, ci magistrat si doar detasat la MAE, ii multumesc ca a avut aceasta alegere si sper ca va oferi Ministerului Justiei un tip de echilibru de care e foarte mare nevoie”, a adaugat Ponta.

Cazanciuc si-a dat, miercuri, demisia din functia de procuror iar joi CSM a luat act de decizia sa. „In unanimitate am luat act de demisia domnului procuror Robert Cazanciuc”, a anuntat Oana Haineala, presedintele CSM.

Prima varianta propusa de Ponta, Horia Georgescu, a fost respinsa de liberali. Citeste si: Horia Georgescu, impins la Justitie

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger