AcasăPoliticaREZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Cifrele sunt net in favoarea lui Klaus Iohannis

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Cifrele sunt net in favoarea lui Klaus Iohannis

Reprezentantii Biroului Electoral Central au anuntat, luni dimineata, rezultatele partiale pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Dupa ce au fost numarate voturile de la 99,07% dintre sectiile de votare, un lucru este cert, romanii l-au ales presedinte, intr-o maniera covarsitoare, pe Klaus Iohannis, primarul Sibiului si presedintele Partidului National Liberal.

Iohannis a obtinut 54,5% din voturi si exista posibilitatea ca procentul sau sa mai creasca in conditiile in care mai sunt de numarat voturi din Diaspora, unde liderul PNL a avut un succes nebun.

Victor Ponta, presedintele Partidului Social Democrat, a obtinut doar 45,49% din voturi, desi avea un avantaj de 10% procente dupa primul tur al alegerilor.

La turul al doilea al alegerilor prezidentiale au votat 63,38% dintre alegatorii cu drept de vot, respectiv 9.035.613 alegatori. Dintre aceste voturi, 8.904.685 de voturi au fost considerate valabile, iar 4.881.140 de voturi au mers catre noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis.

Conform statisticilor date publicitatii de Biroul Electoral Central, Iohannis l-a invins pe Victor Ponta cu aproape 860.000 de voturi.

author avatar
Cristi Ionita
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger