AcasăPoliticaRevolta social-democratilor, inabusita cu sange rece in octombrie: Ponta pregateste zeci de...

Revolta social-democratilor, inabusita cu sange rece in octombrie: Ponta pregateste zeci de executii in PSD

Pesedistii argeseni renunta la pozitia de ”ghiocel” adoptata in fata lui Victor Ponta si contesta jocurile politice interne, prin care filialele neperformante electoral au fost puse in fruntea bucatelor.

Filialele PSD ignorate de Victor Ponta si echipa lui isi cer drepturile

In filiala PSD Arges nemultumirea este atat de mare incat trei deputati social-democrati, Catalin Marian Radulescu, Mircea Draghici si Radu Costin Vasilica incalca ”omerta” de partid si afirma public (pentru pesurse.ro) ca nu mai suporta ca organizatia lor ”sa nu fie luata in calcul la justa valoare”. ”Filiala Arges trebuie sa obtina statutul pe care il merita in regiune, nu vrem mai mult, dar nici mai putin”, solicita hotarat Mircea Draghici. Iar statutul meritat este acela de organizatie pozitionata pe unul dintre primele sase locuri la nivel national la toate alegerile, in raport cu numarul de voturi aduse in ”cosul” partidului, precizeaza social-democratul in cauza.

Victor Ponta vrea sa lichideze orice insubordonare din fasa

”Nu pot sa inteleg cum Sibiul si Brasovul se bat pentru capitala de regiuni cand ambele sunt sub Arges, iar Argesul vad ca nu prea este luat in calcul, din nefericire”, si-a varsat Draghici naduful in continuare. La fel de suparat, Draghici reclama si folosirea organizatiei pentru promovarea unor persoane trimise de la centru, persoane care au venit bucuroase la ”butoiul cu miere”, au ajuns in Parlament, dar ulterior au uitat de ajutorul primit si nu au ajutat cu nimic judetul. Deputatul Catalin Marian Radulescu i-a tinut isonul, acuzand la randul lui tinerea intentionata in umbra a mai multor pesedisti locali, situatie care ”sigur” nu se mai poate accepta. In plus fata de Draghici, Radulescu ii atentioneaza pe colegii din PSD Arges ca au nevoie de lideri mai putin ”ascultatori”, respectiv de conducatori locali care ”stiu sa se impuna la nivel national”, gen Mazare, Oprisan, Dragnea. Mai exact, Radulescu vrea ”oameni care sa lase vorba sau prieteniile si sa fie mai ai dracu’. Sa aiba un pic de sange, stiti, in cojones”.

„Staborul” din Delta Dunarii

Hotarat sa puna piciorul in pragul partidului, premierul incearca o lovitura de forta care sa ia prin surprindere pe toata lumea. Si sa-i pastreze avantajul moral pe care il are deocamdata in fata lui Crin Antonescu, pentru a putea negocia cu acesta, in continuare, de pe o  pozitie dominanta. Drept urmare, dupa cum sustin sursele noastre, se incearca intrunirea de urgenta, pentru data de 26, luna aceasta, a Comitetului Politic Executiv al PSD. Intalnirea „greilor” din partid, in frunte cu „noua garda” din jurul lui Victor Ponta, ar urma sa aiba loc departe atat de ochii presei, cat si de ai activistilor simpli de  partid, pe un ponton din Delta Dunarii. Iar singura menire a CPEx-ului este de a forta organizarea de alegeri, in luna octombrie, la mai multe organizatii „colaterale” din partid. Totul pentru a putea fi schimbati sefii incomozi de la diversele asociatii din teritoriu, indiferent ca este vorba de cele de tineret si pensionari, sau de femei si investitori. In mod normal, aceste alegeri ar fi urmat sa aiba loc anul viitor, dar Ponta nu mai are rabdare si a cerut imperativ ca „noaptea cutitelor lungi”, in cadrul careia vor fi „executati” politic zeci de lideri social democrati, sa aiba loc musai in luna octombrie.

SIMONA BADULESCU/CATALIN TACHE

author avatar
National
2.222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger