AcasăPoliticaRevine cu precizari. Iohannis: N-am acuzat Biserica Ortodoxa Romana

Revine cu precizari. Iohannis: N-am acuzat Biserica Ortodoxa Romana

Klaus Iohannis spune ca nici macar nu a intentionat sa aduca vreo acuza Bisericii Ortodoxe, in privinta demersului Coalitiei pentru Familie, respectiv la petitia si la intentia acestora de a se ajunge la modificarea Constitutiei, in vederea definirii casatoriei ca uniunea dintre un barbat si o femeie.

Presedintele a insistat ca, pe subiectul care a iscat ample comentarii in spatiul public si inclusiv o reactie din directia BOR, cel in care a adus in discutie „fanatismul religios”, ca in declaratia sa a facut trimitere la toleranta si ca doar a atras atentia asupra unor posibile riscuri. „Au dreptate, au perfecta dreptate. Deja felul in care unii au interpretat afirmatiile mele arata cu varf si indesat nevoia de conciliere, nevoia de pace sociala in Romania. (…) Eu n-am acuzat pe nimeni si nici n-am intentionat. N-am acuzat Biserica Ortodoxa Romana, cum nu am acuzat nici Biserica Penticostala, nici pe altii. Nici n-am avut de gand. Eu am atras atentia asupra unor posibile pericole. Iar Coalitia pentru Familie (…) bineinteles ca au dreptul la petitie, bineinteles ca demersul lor este legal, este constitutional, nu a fost pus in niciun moment sub semnul intrebarii asa ceva”, a tinut sa sublinieze Iohannis, vineri, de la Bruxelles.

Afirmatiile la care se face vorbire si in privinta carora BOR a tinut sa faca unele precizari (DETALII AICI) au fost facut miercuri seara, in cadrul unei conferinte sustinute de catre seful statului, la Cotroceni, inainte de plecarea la Consilul European. „Nu suntem toti la fel, nu toate grupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin. Eu sunt adeptul tolerantei, increderii si deschiderii spre celalalt”, spunea, la momentul respectiv, seful statului.

272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger