AcasăPoliticaRetrimite Legislativului legea privind doctoratele. Iohannis: Vreau sa punem capat fenomenului de...

Retrimite Legislativului legea privind doctoratele. Iohannis: Vreau sa punem capat fenomenului de plagiat

Desi au fost mai multe legi pe care presedintele le-a aprobat recent, printre ele nu se afla si cea care reglementeaza doctoratele, act normativ despre care am aflat, in aceasta dupa-amiaza, chiar de la Klaus Iohannis, ca va fi retrimis Parlamentului.

Mai clar fie spus, legea ce aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011 a ajuns la Cotroceni, insa va face cale intoarsa. „Nu voi promulga aceasta lege, ci o voi retrimite Parlamentului (…) Legea nu este de natura sa garanteze respectarea normelor de integritate si nici nu clarifica regimul juridic cu privire la prevenirea si sanctionarea eventualelor abateri de la aceste norme de integritate”, a precizat presedintele.

Pe scurt, seful statului spune ca vrea sa fie reglementata cat mai clar cu putinta ideea de plagiat. „In primul rand vorbim aici, evident, de plagiat. (…) Vreau sa punem capat fenomenului de plagiat si cred ca pentru acest lucru avem nevoie de o legislatie care (…) asigura (…) transparenta procesului in acest caz de acordare a doctoratului, dar care clarifica foarte clar si cum se retrage, in situatia in care se dovedeste ca lucrarea este copiata sau plagiata, cum doriti”, a subliniat primul om in stat.

In schimb, pachetul de patru legi care reglementează achizițiile publice a primit unda verde de la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger