AcasăPoliticaRepublica Moldova a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeana

Republica Moldova a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeana

Moment deosebit de important pentru Republica Moldova. Vineri, oficialii de la Chisinau au semnat, la Bruxelles, Acordul de asociere cu Uniunea Europeana, in cadrul unui eveniment in care parteneriatul cu forul european a fost semnat, totodata, si de catre reprezentantii Ucrainei si ai Georgiei.

In prezenta presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si a liderului Consiliului European, Herman van Rompuy, premierul moldovean, Iurie Leanca, precum si inaltii reprezentanti ai Ucrainei si Georgiei – presedintele Porosenko si primul-ministru georgian, Garibasvili – au semnat documentul prin care Republica Moldova, dar si celelalte doua state se asociaza cu celor 28 de state membre ale UE. In timp ce Moldova si Georgia au semnat Acordul de asociere si liber schimb, Ucraina a oficializat partea economica a acestui parteneriat, cea politica fiind semnata in primavara acestui an.

Odata cu semnarea acestui acord de asociere, Republica Moldova va fi figura in zona de liber schimb cu statele Uniunii Europene, angajandu-se, asemeni celorlalte doua state, sa  sporeasca reformele in anumite domenii, cum ar fi justitia, dezvoltarea sociala si educatie.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger