AcasăPoliticaReplici dure pe tema referendumului: Basescu zgandare „paiata” Antonescu

Replici dure pe tema referendumului: Basescu zgandare „paiata” Antonescu

Traian Basescu incearca din nou sa bage raca in USL

Un nou referendum = un nou scandal. Asa a caracterizat Victor Ponta intentia lui  sefului statului de a-i chema pe romani din nou la urne.

Crin Antonescu a caracterizat drept „mahalagisme” comentariile presedintelui
Traian Basescu incearca din nou sa bage raca in USL

Chiar daca evita sa-i faca jocul lui Traian Basescu, liderii USL nu au reusit sa-si mascheze iritarea si sa-si tempereze tonul artagos. „Facem cate referendumuri vrea domnul presedinte. Lumea asteapta de la noi alte lucruri decat scandaluri, pe mine nu o sa reuseasca domnul presedinte sa ma atraga in vreun scandal”, a declarat premierul Victor Ponta.  „Noi discutam despre solutiile USL in domeniul guvernarii, in domeniul procesului constitutional, in domeniul regionalizarii, adica lucruri care-i intereseaza pe oameni, care stau in responsabilitatea noastra si pe care noi ne-am angajat sa le facem. Aventurile, episoadele domnului Basescu nu stau nici in atributiile noastre, nici in preocuparile noastre”, a comentat si presedintele Senatului, Crin Antonescu.  „Sper ca dezbaterea publica sa nu continue in acesti termeni, pentru ca discutia despre democratie, despre un referendum validat de CC nu este scandal. Este obligatia politicienilor responsabili sa puna in aplicare rezultatele referendumului”, a venit imediat replica presedintelui.

Avertisment pentru liderul liberal

Dincolo de numarul de alesi si de Parlamentul unicameral, este clar ca lui Traian Basescu ii stau in gat modificarile pe care comisia condusa de Crin Antonescu le aduce Constitutiei. Dovada in acest sens sta si „pustiul de bine” pe care seful statului s-a gandit sa i-l faca liberalului, instiintandu-l ca aliatii sai il vor presedinte de decor.  „Se defriseaza atat de tare atributiile presedintelui incat cred ca are un subsidiar. USL nu se va rupe si una dintre conditii va fi ca Antonescu sa nu aiba atributii. Acestea ii vor fi luate si transferate Parlamentului si Guvernului si apoi poate fi presedinte cat vrea. Nu poti sa faci un presedinte ales sa-l pui pe post de paiata la Cotroceni, sa nu aiba nici un fel de atributiuni. Decat sa propuna Parlamentului sefii de servicii”, a conchis Traian Basescu.

[poll id=”530″]

author avatar
eNational
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger