AcasăPoliticaReplica MAE fata de "noile declaratii provocatoare ale ministrului de externe ungar"

Replica MAE fata de „noile declaratii provocatoare ale ministrului de externe ungar”

Ca reactie la recentele declaratii ale ministrului ungar de Externe, catalogate drept „provocatoare” de catre partea romana, oficialii MAE precizeaza ca aleg sa nu faca vreun comentariu.

Drept urmare, dupa ce oficialul ungar a sustinut, sambata, intr-un comunicat, faptul ca se astepta la „mai multa modestie” din partea unui ministru al carui sef de Guvern e judecat intr-un dosar de coruptie, Ministerul de Externe a emis un comunicat de presa. „Ministerul Afacerilor Externe nu doreste sa comenteze noile declaratii provocatoare ale ministrului de externe ungar, care continua seria de atacuri inacceptabile la adresa oficialilor romani. Pozitiile Ministerului Afacerilor Externe pe tema in cauza sunt clare si cunoscute si sunt convergente si cu alte pozitii exprimate la nivel european si international”, se precizeaza in document.

Nu in ultimul rand, MAE mentioneaza faptul ca ambasadorul roman in capitala ungara, invitat la sediul Ministerului ungar de Externe, va transmite, la randul sau, aceste pozitii catre oficicialii de la Budapesta.

Va reamintim – cea mai recenta luare de pozitie a oficialului ungar a venit in replica la afirmatiile lui Bogdan Aurescu, facute in cursul serii trecute, cum ca in opinia sa ridicarea unor garduri ar putea fi privita drept „un gest mai degraba autist”.

sursa foto: mae.ro

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger