AcasăPoliticaReferendumul propus de Traian Basescu, aviz negativ in Parlament

Referendumul propus de Traian Basescu, aviz negativ in Parlament

Parlamentul a dat aviz negativ propunerii sefului statului privind organizarea referendumului privind Parlament unicameral si cu maximum 3000 de parlamentari.

Plenul celor doua Camere a discutat, marti, scrisoarea adresata de catre presedintele Basescu privind initierea unui nou referendum, demers anuntat de catre seful statului, in urma cu o saptamana, in cadrul unei conferinte de presa, la Palatul Cotroceni. La acea data, Basescu preciza ca doreste „sa consulte Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum national” privind trecerea la Parlament unicameral si reducerea numarului total de parlamentari la maximum 300.

„Misiunea mea este sa apar interesele poporului roman pana la capat- de aceea, in aceasta dupa-amiaza (marti, 11 iunie -n.r) am declansat procedura unui nou referendum, cu cele doua intrebari. (…) Voi emite decretul functie de ce se intampla in Parlament si la CCR, in asa fel sa dau posibilitatea romanilor sa se pronunte din nou daca doresc un Parlament unicameral si daca doresc un parlament cu 300 de parlamentari”, afirma Traian Basescu, precizand si ca e „hotarat sa-i determine pe parlamentari sa respecte votul cetatenilor”.

199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger