AcasăPoliticaReferendumul de 30%, promulgat cu 3 minute mai devreme

Referendumul de 30%, promulgat cu 3 minute mai devreme

Traian Basescu a promulgat in ultima clipa oferita de Constitutie legea referendumului

Asa cum a promis, Traian Basescu a promulgat in ultimul moment noua lege a referendumului, dar mai devreme decat anuntase: la ora 23:56, in loc de 23:59.

Traian Basescu a promulgat in ultima clipa oferita de Constitutie legea referendumului

Cu patru minute inainte de miezul noptii (si de expirarea perioadei indicate de Constitutie), un comunicat al Presedintiei anunta promulgarea legii referendumului, prin care se legifereaza un prag scazut de participare: 30% in loc de 50%. Contrar afirmatiilor facute initial de Traian Basescu, presa nu a fost invitata sa asiste la semnarea noii legi, chiar daca unii dintre ziaristi au tot asteptat, duminica noapte, la usa Cotroceniului.

Revenind strict la actuala lege a referendumului, amintim ca actualul sef al statului a urmarit promulgarea ei la o data care sa nu le permita uselistilor organizarea unui referendum pentru aprobarea unei noi Constitutii (intr-o forma catalogata deja de Traian Basescu drept ”catastrofala”) concomitent cu alegerile prezidentiale. Iar cum turul doi al ultimelor alegeri prezidentiale, cele din 2009, a avut loc pe 6 decembrie, jocul lui Basescu pare sa fi reusit.

author avatar
eNational
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger