AcasăPoliticaReferendum pentru "Continuarea luptei impotriva coruptiei". Iohannis a demarat procedura, adresandu-se Legislativului

Referendum pentru „Continuarea luptei impotriva coruptiei”. Iohannis a demarat procedura, adresandu-se Legislativului

Chiar in dimineata zilei in care marcam 158 de ani de la momentul infaptuirii Micii Uniri, din directia Cotrocenilor s-a facut public faptul ca Iohannis a declansat procedura de organizare a referendumului.

Asadar, pasul pe care anunta inca deunazi ca are de gand sa il faca, pe fondul punerii in dezbatere publica a celor doua proiecte privind gratierea si modificarea Codurilor, s-a concretizat marti dimineata. Cand s-a facut public faptul ca seful statului „a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice”. Asadar, nicio mentiune concreta despre gratiere ori amnistie, aspecte la care a facut referire deunazi cand isi anunta intentia de a declansa o consultare populara.

Acelasi comunicat facut public din directia Presedintiei contine, practic, si scrisoarea adresata de catre seful statului presedintilor celor doua Camera ale Parlamentului, Tariceanu si Dragnea, prin care solicita consultarea Legislativului in privinta acestei chestiuni, dar si mentiunea ca si premierul „a fost informat” cu privire la declansarea unui referendum.

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger