AcasăPoliticaRecomandarea ministrului de Interne in privinta jocului periculos de pe net

Recomandarea ministrului de Interne in privinta jocului periculos de pe net

Pe fondul raspandirii temerilor legate de „Balena albastra”, jocul virtual care a facut victime in mai multe tari – si dupa ce a aparut cazul micutului din Dambovita, gasit spanzurat in pod, si despre care se crede ca s-ar fi aratat interesat de periculosul joc – un oficial guvernamental pune accent pe necesitatea ca adultii sa supravegheze copiii care stau pe net.

Vorbind despre un „fenomen” care isca ingrijorari in randul oficialilor, mai ales ca traim o perioada in care si copiii sunt „conectati virtual”, sefa de la Ministerul de Interne sfatuieste parintii si cadrele didactice, deopotriva, sa fie cu ochii pe copii, astfel incat sa poata observa la timp – in cazul in care acestea apar – eventuale schimbari in comportamentul acestora.

„Recomandarea mea foarte ferma este ca impreuna -parinti si educatori – pentru ca vorbim si de mediul educational, sa se concentreze si sa supravegheze foarte atent comportamentul elevilor si copiilor nostri. Iata, este un fenomen care deja ne ingrijoreaza. Scolile au psihologi, ei pot observa indeaproape comportamentul copiilor si este foarte indicat sa intervina ori de cate ori vad ca sunt schimbari in comportamentul lor”, a transmis, de la Parlament, sefa MAI, in cursul zilei de marti.

„Noi incercam sa stabilim o legatura intre acest joc si cazuistica cu care ne-am confruntat. Sper sa fie fenomene izolate”, a mai transmis Carmen Dan.

foto: Facebook

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger